Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Mladí kováři z Francie sbírali zkušenosti v Jihlavě. Týden strávili u Leopolda Habermanna

Střední škola stavební Jihlava dlouhodobě spolupracuje s francouzskou školou Centre de Formation d´Apprentis du Batiment de l´Aube. „V minulých letech jsme pro žáky této školy zajišťovali 14 denní stáže v oblasti uměleckého truhlářství a letos projevila partnerská škola zájem o stáž pro žáky zaměřené na práci s kovem,“ informoval ředitel jihlavské stavební školy Pavel Toman.

Osm francouzských žáků v doprovodu svého učitele strávilo na konci dubna jeden pracovní týden v odborných dílnách v Heleníně, kde jim předával své kovářské zkušenosti bývalý učitel odborného výcviku a zkušený mistr Jan Urban. Druhý týden své stáže sbírali francouzští učni praktické zkušenosti v kovárně známého uměleckého kováře Leopolda Habermanna v Jihlavě.

 Ve Francii je obor kovář pojímán šířeji než v České republice a snaží se poskytnout žákům znalosti a dovednosti z různých oblastí zpracování kovů. „S vedením francouzské školy jsme se předem domluvili, že během stáže v Jihlavě se zaměříme na ruční zpracování kovů a především na kovářské práce, se kterými se dosud jejich žáci setkali jenom výjimečně,“ upřesnil ředitel Pavel Toman. Pro francouzské žáky byl kromě dílenských prací připraven i zajímavý doprovodný program – návštěva jihlavské firmy MOKOV a dílny uměleckých kovářů SUPŠ ve Světlé nad Sázavou. Kromě toho měli mladí Francouzi možnost prohlédnout si Prahu a Telč a zúčastnit se mezinárodního turnaje v minikopané.

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky stáž, kováři, Francouzi, Leopold Habermann, Jihlava, kovář, Francie, kovy, Pavel Toman, Jan Urban, Česko, Helenín, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí kováři z Francie sbírali zkušenosti v Jihlavě. Týden strávili u Leopolda Habermanna | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.