Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kadeřník z jihlavské školy vyhrál soutěž v polském Brzgenu. Porazil sedmnáct konkurentů

Velký úspěch v podobě prvního místa v zahraniční kadeřnické soutěži v polském Brzegu si vyčesal Filip Komárek z OA, SZŠ a SOŠS Jihlava. Žák druhého ročníku oboru kadeřník uspěl spolu s modelkou Jolanou Opatrnou. V konkurenci 18 soutěžících z dalších šesti polských škol byl bezkonkurenčně nejlepší a získal hodnotné ceny od sponzorů, které využije ve své další kadeřnické práci.

„Zodpovědná příprava žáků, ale také profesionální vedení ze strany učitelky odborného výcviku Anny Žákové přineslo vynikající výsledek,“ pochvaloval si ředitel krajské školy Libor Fasora. Výsledek také pozitivně hodnotila vedoucí učitelka odborného výcviku Jarmila Vondrušková, která se soutěže účastnila a zároveň se podílela na organizačním zajištění přípravy soutěžících. „Výkon kadeřníka musí beze zbytku ladit s dalšími detaily. Úspěch musí být podtržen krásou modelky s vhodným líčením i dalšími doplňky. Poděkování v tomto ohledu patří partnerské Střední uměleckoprůmyslové škole z Jihlavy – Helenína. Kolegové nám do různých soutěží velmi ochotně zapůjčují modely, které byly navrženy a ušity přímo v jejich škole,“ prozradila Jarmila Vondrušková.

Soutěž pořádala partnerská škola Zespól Szkol Budowlanych z Brzegu, která je jednou z partnerských škol jihlavské OA, SZŠ a SOŠS. „Žáci partnerské školy v Polsku už zažili atmosféru soutěže Mladý módní tvůrce, kterou právě naše škola pravidelně organizuje. Podali jsme i žádost o spolupráci v rámci projektu Erasmus+, který nám, pokud bude projekt schválen, umožní výměnné odborné stáže pro naše žáky z oborů kadeřník a kuchař-číšník,“ uvedl ředitel školy Fasora.

Zahraniční návštěva v polském Brzegu přispěla i ke spolupráci s dalšími zahraničními školami, například s odbornou školou z německého Eilenburgu. „S oběma partnery plánujeme mezinárodní setkání, které se uskuteční v závěru letošního března. V průběhu celého týdne se tak vybraní žáci naší školy seznámí s kulturou a velikonočními tradicemi nejenom v Polsku, ale také v sousedním Německu a chceme navázat spolupráci i v dalších projektech. Polští žáci by se mohli účastnit mezinárodní soutěže kadeřníků Hairdresser Open 2017, kterou letos – 6. listopadu - pořádá v Jihlavě naše škola,“ informoval na závěr ředitel krajské OA, SZŠ a SOŠS Libor Fasora.

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky soutěž, kadeřník, Jihlava, Brzeg, projekt, Polsko, Německo, Helenín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kadeřník z jihlavské školy vyhrál soutěž v polském Brzgenu. Porazil sedmnáct konkurentů | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.