Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VŠPJ otevírá dva nové studijní obory, jeden z nich bude kompletně v angličtině

Vysoká škola polytechnická Jihlava rozšiřuje počet studijních oborů. Nově se budou moci zájemci o studium ucházet o magisterský obor „Kvalita a bezpečná péče ve zdravotnictví“ a bakalářský obor „Finance and Management“ vyučovaný kompletně v angličtině.

Necelý rok po akreditaci prvního magisterského studia na Vysočině (Komunitní péče v porodní asistenci) a po půl roce od akreditace strojírenského/technického oboru Aplikovaná technika pro průmyslovou praxi se podařilo VŠPJ akreditovat dva nové obory: magisterský studijní obor „Kvalita a bezpečná péče ve zdravotnictví“ v kombinované formě studia a bakalářský obor „Finance and Management“ v prezenční formě studia, vyučovaný kompletně v angličtině. Vedení VŠPJ v čele s rektorem Václavem Báčou tak pokračuje v rozšiřování možností vysokoškolského studia v Kraji Vysočina.

Obor Kvalita a bezpečná péče ve zdravotnictví je jediný magisterský obor v ČR, kde student po absolvování získá také specializovanou způsobilost v oboru Organizace a řízení ve zdravotnictví. Absolvent bude mít znalosti potřebné šíře i hloubky například o etiologii rizik a pochybení při poskytování zdravotních služeb zejména s ohledem na roli lidského faktoru; v rizikových oblastech při poskytování zdravotních služeb v klinické péči; v pochybení ve zdravotnictví v kontextu zdravotnické etiky.

Bude se dále podílet na spoluvytváření koncepce a plánů rozvoje poskytovatelů zdravotní péče; systémově přistupovat k řešení problémů; aplikovat znalosti leadershipu a rozvoje lidských zdrojů. Magisterský studijní obor Kvalita a bezpečná péče ve zdravotnictví podporuje integraci praxe s teorií, výzkumem a edukací se zaměřením na kvalitu a bezpečí při poskytování zdravotních služeb.

Odbornou praxi budou studenti vykonávat ve zdravotnických zařízeních, která jsou držiteli certifikátu kvality nebo se připravují na jeho získání, a zároveň tam, kde management uplatňuje moderní prvky v řízení organizace. Zájemci o studium musí být absolventy bakalářského studia nelékařského zdravotnického oboru a musí mít praxi v délce 3 let (z toho 2 roky na vedoucí pozici). Obor cílí především na vrchní sestry, staniční sestry, zástupce vrchní sestry, vedoucí laboranty, a další vedoucí nelékařské zdravotnické pracovníky.

Bakalářský obor „Finance and Management“ bude kompletně vyučován v anglickém jazyce. Jedná se o anglickou mutaci již existujícího oboru Finance a řízení. Obor je určen primárně pro ty zájemce, pro něž je čeština překážkou ve studiu a také pro česky/slovensky mluvící studenty, kteří chtějí po studiu pracovat v zahraničí, či v zahraniční firmě. V těchto případech je studium v angličtině velkou výhodou a usnadněním. Absolventi najdou uplatnění především ve firmách vyžadujících znalosti angličtiny v ekonomické oblasti. Studium je zpoplatněné na základě vysokoškolského zákona, studenti tak zaplatí poplatek 1 700 eur za rok studia. Výší poplatku za podobná studia na jiných českých VŠ se VŠPJ řadí mezi méně nákladné.

Foto fotogalerie.vspj.cz | Zdroj Vysoká škola polytechnická Jihlava

Štítky studium, angličtina, zdravotnictví, Vysoká škola polytechnická Jihlava, Jihlava, Kraj Vysočina, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VŠPJ otevírá dva nové studijní obory, jeden z nich bude kompletně v angličtině | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.