Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Úmrtí pětiletého chlapce v Šiklandu vloni v létě bylo podle policie usmrcení z nedbalosti

Žďárští kriminalisté ukončili vyšetřování smrti malého chlapce v zábavním areálu Šikland u Zvole nad Pernštejnem na Žďársku. Zemřel v červenci 2018, když spadl pod turistický vláček. Policie navrhla podat obžalobu pro trestný čin usmrcení z nedbalosti. Podle mluvčí policie Dany Čírtkové obžaloby směřují proti jedné fyzické a jedné právnické osobě.

„Informace ke konkrétním osobám neposkytujeme," odpověděla Dana Čírtková na dotaz, zda policie navrhla obžalovat i řidiče vláčku. V případě prokázání viny hrozí fyzické osobě až šest let vězení, u právnické osoby je postihů možných několik včetně zákazu činnosti, řekla Čírtková.

PSALI JSME: Na festivalu v Šiklově mlýně dnes zemřel pětiletý chlapec. Srazil ho turistický vláček

Nehoda se stala 14. července 2018. Chlapec zřejmě vystupoval z turistického vláčku, který ho následně přejel. Přes zásah zdravotníků dítě na místě zemřelo. Alkohol u řidiče vláčku vyloučila dechová zkouška. Po tragédii se kromě odpovědnosti řidiče řešila také případná odpovědnost matky, která dítě doprovázela. Podle Čírtkové se prověřovala odpovědnost několika lidí, objasnily ji znalecké posudky.

Provozovatelé areálu nechali hned po tragedií zvýšit zabezpečení vláčku, i když kontroly podle generální manažerky areálu Evy Černé žádné závady neodhalily. „Vláček momentálně nefunguje, odstavili jsme ho a řidič pracuje na jiné pozici," řekla dnes ČTK Eva Černá.

Zábavní park Šikland funguje přes 20 let. Z původně westernového městečka je nyní areál se zookoutkem, koupalištěm a atrakcemi pro několik tisíc návštěvníků.

Autoři | Foto Drbna

Štítky neštěstí, úmrtí, děti, Šikland, vláček, nedbalost, policie, okres Žďár nad Sázavou, Eva Černá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úmrtí pětiletého chlapce v Šiklandu vloni v létě bylo podle policie usmrcení z nedbalosti | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.