Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Činnost Kronospanu vyvolává další otázky. Město žádá vedení firmy o jejich vysvětlení

Vedení města sleduje činnost firmy Kronospan v Jihlavě velmi pečlivě. V návaznosti na předchozí setkání s představiteli firmy a také odhalenou "černou" stavbu drtící linky nyní prostřednictvím otevřeného zasílá na rakouské sídlo dřevařské společnosti k zodpovězení sadu palčivých otázek.

Činnost společnosti Kronospan je pod bedlivým dohledem radnice. Z důvodu sledování aktivit dřevařské společnosti zřidila pracovní skupinu, představitelé města absolvovali návštěvu v jejím salcburském sídle. Křehké "příměří" však vydrželo jen chvíli, jeden z největších znečišťovatelů ovzduší v Jihlavě si totiž připsal další vroubek.

Na počátku června totiž vyšlo najevo, že v areálu jihlavského Kronospanu probíhají stavební práce drticí linky bez potřebných povolení, tedy zřejmě načerno. Vedení města přijalo tuto informaci se značným znepokojením. 

ČTĚTE ZDE: Kronospanu za případnou černou stavbu hrozí milionová pokuta. Radnice žádá o vysvětlení

„Děláme vstřícné kroky a vrací se nám to tímto způsobem, takže budeme muset přehodnotit náš dosavadní přístup,“ primátorka krajského města Karolína Koubová„Rozhodnutím společnosti zahájit tuto stavbu bez všech potřebných povolení jsme šokováni, považujeme ho za velmi silné narušení důvěry.“

Tento postup vyvolává ohledně působení a rozvoje firmy další otázky, na které chce krajské město znát odpovědi. Svoje dotazy rozdělilo na několik oblastí a prostřednictvím otevřeného dopisu se obrátilo na rakouské vedení Kronospanu. 

Jihlava chce kromě obecných dotazů znát odpovědi na otázky týkající se ovzduší, hluku, vody a dopravy. Dohromady jde o 21 problematických bodů. Kompletní znění otevřeného dopisu si můžete přečíst ZDE. Deadline pro zaslání zpětné vazby od Kronospanu stanovilo město na 31. července.

„Je v zájmu města a jeho vedení a věříme, že i v zájmu vedení společnosti Kronospan, aby na otázky město dostalo odpověď. Firmu Kronospan vedení města považuje za důležitého a významného partnera ve městě, a proto doufáme, že zodpovězení těchto dotazů a zlepšení komunikace přispěje k vyjasnění vzájemného vnímání obou subjektů a může přispět ke zlepšení vnímání provozu firmy ve městě,“ zní v závěru dopisu.

 

 

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Kronospan, radnice, Jihlava, Karolína Koubová

Činnost Kronospanu vyvolává další otázky. Město žádá vedení firmy o jejich vysvětlení | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.