Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

FOTO: Do akce "Čistá Vysočina" se zapojili i zaměstnanci jihlavského Bosche, z přírody vynesli půl tuny odpadků

PR článek

Do projektu "Čistá Vysočina" se i tentokrát zapojili zaměstnanci jihlavské firmy Bosch Diesel a jejich rodinní příslušníci. Více než sto dobrovolníků vyneslo z přírody více než půl tuny odpadků.

Na sto dobrovolníků, zaměstnanců jihlavské firmy Bosch, včetně jejich rodinných příslušníků, osobně podpořilo v sobotu 13. dubna 2019 jedenáctý ročník jarního úklidu v Kraji Vysočina pod názvem „Čistá Vysočina“. Dobrovolníci sbírali odpad na veřejných prostranstvích, zelených plochách a u příjezdových komunikací v blízkosti závodu 3 Bosch Diesel v průmyslové zóně Jihlava Pávov a závodu 2 „Na Dolech“.

„Čistou Vysočinu“ pořádá Krajský úřad Kraje Vysočina vždy v jarním období. Cílem je zapojit co možná nejvíce občanů Kraje Vysočina, zejména pak děti a mládež, a motivovat je ke společné úklidové akci jejich blízkého okolí.

„Přišla jsem pomáhat společně s mými sourozenci Kubou a Magdalenkou. Rádi pomáháme, protože máme s mamkou a taťkou rádi čistou přírodu,“ sdělila jedna z nejmladších účastnic, Ema Zmeková. „Potěšilo nás, že jsme děti k účasti nemuseli přesvědčovat, naopak se o akci aktivně sami zajímaly. Do letošní akce se zapojil velmi vysoký počet dětí s rodiči. Děti se tak společně mohou přesvědčit, že práce pro životní prostředí má smysl,“ řekla k účasti svých dětí zaměstnankyně Karla Zmeková.

„Výsledkem letošní úklidové akce bylo přes 65 pytlů s odpadem o váze okolo 550 kilogramů. Zachovat region Vysočiny v čistotě je zájmem každého z nás. Těší mne, že se naši zaměstnanci, společně s jejich dětmi, aktivně zapojují formou dobrovolnické práce do ochrany životního prostředí,“ sdělil k úklidové akci obchodní ředitel firmy Bosch Diesel s.r.o. Ralph Klaus Carle.

Zaměstnanci firmy Bosch v Jihlavě se zapojují do akce pravidelně od roku 2013, za tu dobu pomohli odstranit z přírody na 7 tun odpadků.

Závod Jihlava

Ve firmě Bosch Diesel s.r.o. pracuje na 5 000 zaměstnanců, vyrábějí se zde vysokotlaká čerpadla pro dieselové motory, tlakové zásobníky a regulační ventily tlaku pro systém common rail. V roce 2011 získala firma prestižní ocenění „Národní cena kvality ČR-Excelentní firma“, v roce 2013 ocenění za prorodinně orientovanou personální politiku firmy „Audit rodina & zaměstnání“, udělované Ministerstvem práce a sociálních věcí České republiky. V prosinci 2018 se firmě opakovaně podařilo získat v renomované soutěži nejlepších českých exportérů „Exportér roku 2017“ první místo v kategorii „Exportér roku Kraje Vysočina s největším objemem exportu za rok 2017“.

Štítky Bosch Diesel, Čistá Vysočina, úklid, příroda, Kraj Vysočina, Robert Bosch GmbH, odpad, rodina, Jihlava, Kuba, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, Česko

FOTO: Do akce "Čistá Vysočina" se zapojili i zaměstnanci jihlavského Bosche, z přírody vynesli půl tuny odpadků | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.