Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

FOTO: V jihlavském City Parku se vybralo čtyřicet tisíc pro předčasně narozená miminka

PR článek

Jihlavský City Park v sobotu 16. března hostil velkou módní akci Fashion market. V jeho rámci se uskutečnil také dobročinný prodej ve prospěch novorozenecké JIP jihlavské nemocnice s rekordním výtěžkem.

Sestřičky z jihlavské nemocnice zažily během uplynulé soboty hodně netradiční směnu. Vyzkoušely si totiž roli prodavaček, a to s hodně pozitivním výsledkem. Během dobročinného prodeje se jim povedlo utržit bezmála čtyřicet tisíc korun, které poputují na konto novorozenecké JIP.

„Máme už historicky zkušenost s Šátkovým veletrhem, který se pravidelně konal v City Parku. Největší výtěžek byl z úplně prvního ročníku, kdy jsme vybrali přibližně dvacet pět tisíc korun. Výtěžek čtyřicet tisíc korun za darované módní kousky je tak opravdu skvělý,“ říká mluvčí Nemocnice Jihlava Monika Zachrlová.

Celé akci předcházely poměrně dlouhé přípravy spočívající hlavně ve sběru šatstva a doplňků. „Módní kousky jsme sbírali zhruba měsíc. Kromě toho jsme také oslovili celebrity, které nám darovaly módní kousky. Spolupráce s nemocnicí byla v tomto skvělá, z jejich sběrného místa přišla obrovská kvanta dárků a také řada luxusních VIP kousků, třeba kabelka a náušnice Vlaďky Erbové, které jsou opravdu překrásné,“ popisuje přípravy Jana Vránová, manažerka jihlavského obchodního centra.

Po sběru následovaly přípravy na prodej zboží. „Téměř všechny kousky jsem sama prošla a prohlédla, do čistírny jsme pak odesílaly neskutečné kvatnum 1 168 módních kousků. Uplynulý Fashion market pro nás byl prostě rekordní nejen výtěžkem, ale i neuvěřitelným zapojením široké veřejnosti. Všem dárcům patří srdečný dík,“ shrnuje Vránová.

Sestřičky z dětského oddělení pak zboží nacenily a během sobotního odpoledne neúnavně prodávaly. „Zájem veřejnosti nás překvapil. Vůbec jsme nečekaly, že lidé budou na prodej čekat už před 13. hodinou. Musely jsme proto začít prodávat dříve a zkoušecí kabinka se za celou dobu téměř nezastavila. Povedlo se nám nakonec prodat 1007 kusů oblečení či doplňků. Je to pro nás skvělý výsledek. Peníze z prodeje použijeme na rekonstrukci denní místnosti pro maminky na novorozenecké JIP, které musí s miminky mnohdy pobývat v nemocnici i několik týdnů,“ uzavírá vrchní sestra dětského oddělení Simona Hájková.

Foto City Park Jihlava

Štítky Fashion market, City Park, Nemocnice Jihlava, novorozenci, dobročinnost, Lékárenský komplex Jihlava, jednotka intenzivní péče, Vlaďka Erbová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: V jihlavském City Parku se vybralo čtyřicet tisíc pro předčasně narozená miminka | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.