Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V areálu obchodního centra na Březinkách znovu vyroste kluziště. Je zdarma a určeno veřejnosti

Nevíte, kam za pořádnou zimní klouzačkou? Zajímavým tipem pro vás nebo vaše děti může být areál obchodního centra v Březinových sadech. Ve středu zde totiž začala "tvorba" ledové plochy do takové podoby, aby si kolemjdoucí veřejnost mohla plnými doušky užít zimní radovánky.

Kdo má dobrou paměť, vzpomene si, že kluziště v areálu obchodního centra bylo vybudováno už před dvěma roky. „Bylo to z mé hlavy,“ vzpomíná Jan Holba, manažer obchodního centra. „V roce 2016 byly velké mrazy a kluziště vydrželo bezmála dva měsíce. Bylo každý den až do večera obsazené, reakce byly bezvadné.“   

Loňský ročník nebyl z důvodu nepříznivých klimatických poměrů pro stavbu a údržbu kluziště vhodný, proto se letos jedná o druhý ročník. „Je potřeba řádně zaledovat a promrazit sněhové mantinely tak, aby udržely vodu při ledování i při oblevě. Ledujeme vždy, když mrzne. Jedno zaledování trvá přibližně hodinu, pak dvě hodiny pauza. Takto stihneme za noc šest cyklů, to jsou zhruba dva centimetry nového ledu,“ popisuje Holba detaily s tím, že plochu je třeba ledovat každou noc, stejně tak jako ji důkladně očistit od napadaného sněhu.

Kluziště je určeno široké veřejnosti, i proto zde není žádné vstupné. Dostavit se mohou děti v botách, které se zrovna vracejí ze školy, i bruslaři. Pro ty budou přistaveny lavičky pro snadné přezouvání. Vstup je však na vlastní nebezpečí a rodičům se doporučuje děti vybavit helmou a rukavicemi.

Foto Obchodní a zábavní centrum Březinky

Štítky kluziště, Březinovy sady, zábava, obchodní centrum, Březinka, Jan Holba

V areálu obchodního centra na Březinkách znovu vyroste kluziště. Je zdarma a určeno veřejnosti | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.