Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Vánočním jarmarku se bude pít z vratných kelímků. Budou mít jihlavské vánoční motivy

V pátek 14. prosince startuje na Masarykově náměstí Vánoční jarmark. Jeho organizátoři ve spolupráci se Službami města Jihlavy připravili jednu novinku. Svařák nebo punč si totiž budeme moci dát z vratných kelímků opatřených jihlavskou vánoční tematikou.

Vratné kelímky zakoupily Služby města Jihlavy s.r.o., po dohodě s organizátory jarmarku z Magistrátu města Jihlavy. Budou zdarma poskytnuty do všech stánků s občerstvením. Objem kelímků je 0,3 l, ale jsou opatřeny i ryskami na 0,1 0,2 listru, takže z nich lze nasávat atmosféru prostřednictvím jak teplých, tak studených nápojů.

„Zálohu za kelímek budou prodejci vybírat ve výši 50,- Kč. Záloha je vratná při vrácení kelímku, pokud zákazník nepožaduje další nápoj,“ vysvětluje Martin Málek, tiskový mluvčí Služeb města Jihlavy. V případě, že další nápoj konzument požaduje, pak po odevzdání špinavého kelímku obdrží nový čistý kelímek již bez placení zálohy. Kelímky mohou zákazníci vracet na libovolném stánku bez ohledu na realizovaný nákup.

Předpokládá se, že do začátku se naskladní dvě bedny na stánek, což je v přepočtu 504 kelímků. Každý prodejce bude navíc vybaven minimálně 1.000,- Kč v mincích na vracení záloh.

Služby města Jihlavy plánují na příští rok sortiment kelímků rozšířit, doplnit grafikou a následně je používat v letní sezóně na Vodním ráji i při různých akcích v amfiteátru letní kina.

Zdroj Služby města Jihlavy

Štítky Vánoce, Jihlava, jarmark, kelímky, kelímek, nápoj, Martin Málek

Na Vánočním jarmarku se bude pít z vratných kelímků. Budou mít jihlavské vánoční motivy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.