Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Šacberku o víkendu začala lyžařská sezona. Přišla zhruba stovka návštěvníků

Desítky lidí přilákala o víkendu sjezdovka Šacberk u Jihlavy, která jako první v kraji zahájila v sobotu 8. prosince novou lyžařskou sezonu. Technického sněhu bylo na kopci asi půl metru. Lyžaři byli spokojeni, řekl správce areálu Pavel Havlíček. Provozovatelé jiných skiareálů na Vysočině řekli již před víkendem, že vleky zatím kvůli nestálému počasí pouštět nebudou.

Technický sníh vyrobili provozovatelé Šacberku minulý týden. „Byl to první víkend. Byli to ti, kteří to vyhledávali, kteří na to čekali, kteří se na to těšili. Lyžařů nebylo moc, desítky, maximálně jednotka stovek, ale i tak to byli spokojení lidé. Toho sněhu tam bylo půl metru, byli příjemně překvapeni a užili si to,“ řekl Pavel Havlíček.

Suchý technický sníh se povedlo provozovatelům vyrobit díky mrazům. Před otevřením areálu měli sníh na hromadách a řešili, zda je ho dostatek na to, aby vleky spustili. Ani kvůli předvánočnímu období, ani kvůli teplotám však nečekali nápor lyžařů. „Ti, co na to čekali, si to užili, a my jsme se tím dostali do krásného, plynulého rozjezdu sezony,“ řekl Havlíček.

V jiných areálech čekají na mrazy, aby mohli vyrobit další sníh.  Provozovatelé sjezdovky Karasín na Žďársku se rozhodli, že kvůli suchu zasněžovat nebudou. Sjezdovka Karasín poblíž Bystřice nad Pernštejnem zůstane kvůli nedostatku vody v tomto regionu letos mimo provoz, pokud nenapadne větší množství přírodního sněhu.

Autoři | Foto Facebook: Skiareál Šacberk

Štítky lyžování, sezona, Šacberk, sjezdovka, umělý sníh, Kraj Vysočina, Jihlava, Karasín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Šacberku o víkendu začala lyžařská sezona. Přišla zhruba stovka návštěvníků | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.