Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Čeští pivaři jsou letos střídmější, týdně vypijí o půllitr méně

Čeští pivaři letos týdně vypili o 1,2 velkého piva méně než loni, týdenní spotřeba klesla na 7,6 půllitru. Ženy se naopak rozpily o 0,4 půllitru na 2,7. Pivo v Česku pije devět z deseti mužů a skoro polovina žen.

„Nejvíce konzumentů je pro letošní rok mezi muži ve věku 18 až 29 let, hned za nimi jsou muži mezi 30 a 44 lety," uvedl autor výzkumu Jiří Vinopal.  

„Mnohé z žen, které dosud pily pivo nejméně, jej podle průzkumu přestaly pít úplně. Ženy, pro něž je pivo preferovaným nápojem a pijí jej častěji, jsou mu věrné i nadále. V posledních dvou letech lze sledovat patrný nárůst pití piva u žen ve věku 30 až 44 let a také nad 60 let," doplnil Vinopal.

Větší konzumaci piva pomáhá i jeho pestřejší výběr od malých soukromých pivovarů, jejichž počet stále roste. „Navíc pivo má kupříkladu nízkou kalorickou hodnotu a obsahuje mnoho vitaminů, minerálů a přírodních antioxidantů. Je vhodným nápojem po sportu, samozřejmě v přiměřeném množství," sdělila výkonná ředitelka Českého svazu pivovarů a sladoven Martina Ferencová.

Češi pijí pivo v průměru 3,5 dne v týdnu, Češky necelé dva dny. Každý den v týdnu pije pivo necelá pětina mužů a šest procent žen.

„Dlouhodobě se ukazuje, že všechny starší věkové kategorie pijí pivo o něco častěji než ostatní. Specificky se v posledních letech vyvíjí skupina nejmladších mužů (18 - 29 let), u nichž se průměr délky pití piva dlouhodobě udržoval na hranici tří dnů v týdnu, přičemž letos klesnul ke dvěma," dodal Jiří Vinopal. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky pivo, Češi, Češky, muži, ženy, pití, statistika, průzkum, srovnání, Česko, Český svaz pivovarů a sladoven

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čeští pivaři jsou letos střídmější, týdně vypijí o půllitr méně | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.