Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nechcete se dívat v cirkusech na medvědy a slony? To zjišťuje anketa Ministerstva životního prostředí

Ministerstvo životního prostředí (MŽP) spustilo na svých stránkách anketu na téma divoká zvířata v cirkusech. Naprostá většina hlasujících chce, aby se tato zvířata v cirkusech neobjevovala.

Přesná otázka ankety zní „Zakázali byste vystupování volně žijících druhů zvířat (např. tygrů, lvů, medvědů, slon, lachtanů ad.) v cirkusech“? Zatím se ankety zúčastnilo 14,5 tisíc lidí, z nichž naprostá většina je pro zákaz těchto zvířat. Tuto možnost zvolilo aktuálně přes 12 600 osob. Přibližně 1500 lidí se kloní k opačnému názoru a necelá stovka se rozhodla pro odpověď nevím.

Do ankety se můžete zapojit i vy, nemusíte se při tom nijak registrovat ani vyplňovat žádné údaje. Anketa zatím není ani termínově omezena. „Zatím není dané žádné datum, do kterého mohou lidé hlasovat, ale jistě budeme za názor veřejnosti rádi,“ uvedl Ondřej Charvát z mediálního servisu MŽP.

Výsledky jistě jen tak nikam nezapadnou. Ministerstvo s nimi plánuje pracovat a využít je. „Určitě pro nás výsledky ankety budou důležitým podkladem,“ dodal Charvát. Anketa vznikla v souvislosti se současnou debatou ohledně zákona na ochranu zvířat proti týrání. Ten se totiž dotýká právě i cirkusů.

Pokud se chcete do ankety zapojit, můžete hlasovat ZDE.

Autoři

Štítky cirkus, anketa, ministerstvo, MŽP, týrání, zvířata, ministerstvo životního prostředí, medvěd

Nechcete se dívat v cirkusech na medvědy a slony? To zjišťuje anketa Ministerstva životního prostředí | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.