Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Seznam jihlavských ulic se brzy rozšíří. Zřejmě zvítězí pojmenování Nad Rybníkem

Krajská Jihlava má aktuálně 287 ulic. A vypadá to, že se jejich seznam brzy rozšíří. Konkrétně půjde o pojmenování ulice v lokalitě Borovinka, kde aktuálně probíhá pod taktovkou soukromého investora výstavba dvaadvaceti rodinných domů. Měla by nést název Nad Rybníkem.

Uvedená ulice navazuje na stávající ulici Hybrálecká a vede s ní rovnoběžně. Navrhovaný název Nad Rybníkem je odvozen místopisně. Mezi dalšími návrhy se objevil například návrh investora, kterým jsou Pozemní stavby Jihlava. Ty by ulici pojmenovaly J. Pitnera, případně Pitnerova, V. Havla, Havlova nebo Václava Havla.

Z jihlavského magistrátu – konkrétně z odboru rozvoje města – přišlo hned několik návrhů na pojmenování, a to jména místopisná, podle sochařů nebo podle významných osobností spjatých s Jihlavou: Nad Rybníkem, Na Mezi, Olbrama Zoubka, Koblasova, Evžena Plocka a Františka Dohnala.

Vedení města nakonec vybralo pojmenování Nad Rybníkem. Zda se tak ulice bude skutečně jmenovat, rozhodnou zastupitelé na svém zítřejším zasedání, které začne ve 13 hodin.

Foto www.psjihlava.cz

Štítky ulice, název, pojmenování, Nad Rybníkem, seznam, výstavba, Jihlava, Václav Havel, Olbram Zoubek, Evžen Plocek, František Dohnal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seznam jihlavských ulic se brzy rozšíří. Zřejmě zvítězí pojmenování Nad Rybníkem | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.