Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Přítomnost úředníků neznámá. Barevné puntíky po kraji nezobrazuje už ani web Jihlavy

Byli jste při hledání konkrétního úředníka na webu jihlavské radnice zvyklí na informaci, jestli je přítomný ve své kanceláři? V tom případě vás asi nemile překvapí to, že „barevné puntíky“ u jmen úředníků nyní již nenajdeme. Podle Úřadu pro ochranu osobních údajů je ukazatel přítomnosti v barevném odlišení nedůvodným zásahem do práv zaměstnanců na ochranu jejich osobního a soukromého života.

„Magistrát města nechtěl občany připravit o tuto výhodu. Po zrušení informování o přítomnosti úředníků na webu úřadu Kraje Vysočina a na některých dalších úřadech, jsme se rozhodli poslat na Úřad pro ochranu osobních údajů dotaz, zdali je toto opatření nezbytné,“ doplnil Evžen Zámek.

„V odpovědi na dotaz Magistrátu města Jihlavy Úřad pro ochranu osobních údajů uvedl, že zveřejňování informací o přítomnosti zaměstnanců na pracovišti je porušením obecného nařízení o ochraně osobních údajů, které může být spojeno s předvídatelnou sankcí,“ doplnila Ilona Dechtěrenková, pověřenkyně pro ochranu osobních údajů z útvaru interního auditu a kontroly jihlavského magistrátu.

Web města Jihlavy nám nyní o svých zaměstnancích neprozradí víc než základní kontaktní údaje.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky web, radnice, Jihlava, úředník, přítomnost, údaje, kontakt, Úřad pro ochranu osobních údajů, puntíky, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přítomnost úředníků neznámá. Barevné puntíky po kraji nezobrazuje už ani web Jihlavy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.