Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Práce jdou dle harmonogramu, zní z Aventinu. Nic na tom nezměnil ani červnový přívalový déšť

To, že se Jihlava dočká nového nákupního centra Aventin, zřejmě není pro nikoho žádnou novinkou. Centrum, které roste na výpadovce na Pelhřimov, by mělo své první zákazníky přivítat pravděpodobně na podzim roku 2020. Tento fakt podle jednatele Aventinu Oty Kohoutka nezměnil ani prudký přívalový déšť, který krajské město potrápil 10. června.

„Jakýkoliv déšť je vždy pro nás samozřejmě komplikací, tento fakt, bohužel, neovlivníme. Po každém takovém prudkém dešti musíme počkat, až se lokace zase dostane do nějaké únosné fáze a až poté můžeme zase na stavbě pracovat. Nicméně, práce jdou i nadále podle původního harmonogramu,“ ujistil Ota Kohoutek.

A v jakých obchodech budeme moct v Aventinu nakupovat? Prvním oficiálně potvrzeným řetězcem je Lidl. U ostatních je vše ještě pořád ve stádiu intenzivního jednání, jak uvedl Kohoutek. Jednání jsou pozdržena hlavně kvůli probíhajícím letním prázdninám a dovoleným. Jasno by mělo být v průběhu září.

Podle dřívějších informací je již jisté, že Aventin svým zákazníkům nabídne obchody s textilem, obuví, elektrem nebo třeba nábytkem. Na jídlo a pití budou moci lidé zajít do fastfoodu.

Nové nákupní centrum kromě nabídky nových pracovních míst s sebou přinese také dopravní změny. Řidiče k centru dovede nová okružní křižovatka. Bude sem zajíždět i městská hromadná doprava.

 Aventin se bude budovat ve dvou etapách. „Obchody budou celkově zabírat 25 tisíc metrů čtverečních,“ vyčíslil Kohoutek. 

Foto Lenka Dvořáková

Štítky Aventin, nákupní centrum, výstavba, výpadovka, harmonogram, sortiment, Jihlava, Pelhřimov, obchod, Ota Kohoutek, Lidl, přívalový déšť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Práce jdou dle harmonogramu, zní z Aventinu. Nic na tom nezměnil ani červnový přívalový déšť | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.