Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Telč bude mít nový domov důchodců. Vznikne ve zrekonstruovaném školském areálu

V Telči na Jihlavsku začíná soukromý investor, firma Senior Holding, budovat domov důchodců se 122 lůžky, z nichž 60 bude fungovat jako domov se zvláštním režimem pro lidi trpící demencí. Vznik nového domova iniciovala telčská radnice, která tak vyřeší problémy s vlastním zastaralým zařízením, které má poloviční kapacitu lůžek, řekl dnes starosta Roman Fabeš.

Domov důchodců dnes sídlí v památkově chráněném objektu, což limituje jeho rozvoj. „Řešili jsme, co s tím. Nakonec po řadě různých variant jsme došli ke spolupráci se Senior Holdingem,“ řekl starosta.

Domov nazvaný Senior rezidence Telč vznikne v Batelovské ulici rekonstrukcí bývalého školského areálu, který naposled sloužil jako internát. Investor nemovitosti koupil od města za 12,5 milionu korun a jejich přeměnu chce ukončit na přelomu let 2018 až 2019. Obyvatelé domova budou mít k dispozici zahradu a kupříkladu i místnost s keramickou pecí, kapli a místa pro cvičení a masáže.

Podle starosty se do nových prostor přestěhují klienti nynějšího domova důchodců včetně personálu a nový soukromý domov bude zařazen v krajské síti sociálních služeb. „To znamená, že podmínky by pro klienty měly zůstat stejné jako ve stávajícím domově,“ řekl.

Většinovým vlastníkem Senior Holdingu je SeneCura, česká dceřiná společnost rakouské firmy SeneCura, která patří do francouzské skupiny Orpea. SeneCura podle vlastních údajů buduje v Česku síť 17 SeniorCenter, z nichž 11 je nyní v provozu.

Telčská radnice nepřistupuje ke spolupráci se soukromými investory poprvé.  Před dvěma lety v Telči vznikl krytý zimní stadion. Část bývalého školního statku město prodalo s podmínkou, že bude využíván k jím stanovenému účelu.  V opravených budovách pak vzniklo turistické centrum Panský dvůr.

 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky důchodce, domov, senior, areál, Telč, domov pro seniory, Roman Fabeš, okres Jihlava, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Telč bude mít nový domov důchodců. Vznikne ve zrekonstruovaném školském areálu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.