Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nový územní plán Třeště umožní rozvoj výcvikového areálu policie

Zastupitelé v Třešti na Jihlavsku schválili nový územní plán, který mimo jiné umožní rozvoj policejního areálu v lokalitě Pouště využívaného pro výcvik policistů. Podle dosavadního územního plánu bylo možné něco vybudovat jen asi na třetině tohoto zhruba šestihektarového území, řekl novinářům starosta města Vladislav Hynk (KDU-ČSL).

Záměr na vytvoření multifunkčního vzdělávacího a výcvikového střediska v této lokalitě zastupitelům Třeště v pondělí představili zástupci Útvaru policejního vzdělávání a služební přípravy. „Areál je oplocený a využívaný pro výcvik policistů,“ popsal starosta jeho současný stav. Jde o areál v lesích směrem na Stonařov, který dříve používala armáda.

V samotné Třešti nový územní plán mimo jiné umožní postavit pět obytných domů v ulicích Partlicova a Selská, pro které už město připravilo inženýrské sítě. Novostavby budou muset mít šikmé střechy, aby zapadly do starší zástavby. „Protože to je přímo v centru města, tak jsme museli vyjít vstříc připomínkám památkářů,“ řekl starosta.

Nový územní plán připravovala třešťská radnice od roku 2011. Na rozdíl doposud platného územního plánu zahrnuje kromě samotného města i katastrální území jeho místních částí, jimiž jsou Buková, Čenkov a Salavice.

Autoři | Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky územní plán, Třešť, areál, výcvik, policie, KDU-ČSL, okres Jihlava, Stonařov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový územní plán Třeště umožní rozvoj výcvikového areálu policie | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.