Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Sobotní požár zastavil výrobu v Kronospanu na několik dnů. Škoda je 15 milionů korun

Odstraňování následků sobotního požáru v jihlavské firmě Kronospan OSB si vyžádá několikadenní odstávku výroby. Producentovi dřevotřískových desek určených pro stavebnictví vznikly kvůli ohni milionové škody. Podle dnešního vyjádření firmy ho způsobil zkrat na elektrickém zařízení. Hasiči ale ještě vyšetřování neukončili.

V závodě se nyní opravují technologie, uvedla dnes ve vyjádření pro ČTK jednatelka společnosti Kronospan OSB Sylva Krechlerová.

Hasiči při vyšetřování události spolupracují se specialisty z Technického ústavu požární ochrany, kteří na místě rovněž odebírali vzorky. „My se k příčině (požáru) můžeme vyjádřit až ve chvíli, kdy budeme mít zpracovanou zprávu od nich," řekla dnes ČTK mluvčí krajských hasičů Petra Musilová.

Škoda na majetku firmy Kronospan byla po požáru předběžně vyčíslena na 15 milionů korun. Společnost v dnešní tiskové zprávě uvedla, že škodu odhaduje v řádu milionů korun.

ČTĚTE TAKÉ: V Jihlavě hoří Kronospan. Byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu 

Požár poškodil zařízení firmy Kronospan OSB, která je podle tiskové zprávy podniku největším výrobcem takzvaných OSB desek určených pro stavebnictví v ČR. „Momentálně probíhají opravy na zařízení, na nichž se podílí převážně dodavatelské firmy z širokého okolí, které Kronospan pro zajištění svých výrobních zařízení využívá," uvedla jednatelka.

ČTĚTE TAKÉ: FOTO: Hasiče zaměstnal požár v jihlavském Kronospanu. Jak to dnes na místě vypadalo? 

Hořet ve firmě začalo v sobotu ve 03:45. „Událost nastala při plynulém provozu za standardních technologických podmínek," stojí v tiskové zprávě podniku. Požár vznikl uvnitř technologie a rozšířil se, takže i vybuchl dřevní prach uvnitř dopravníků a některé související části technologie určené na výrobu OSB desek, uvedla společnost. Hasiči požár likvidovali přibližně do sobotních 20:00. Nikdo při něm nebyl zraněn.

Kronospan OSB, společnost s ručením omezeným, vykázala v účetním období od 1. října 2014 do 30. září 2015 tržby za prodej vlastních výrobků a služeb na úrovni tří miliard korun. Vyplývá to z výroční zprávy firmy zveřejněné ve Sbírce listin.

Autoři | Foto www.spa-projekce.cz

Štítky požár, Kronospan, hasiči, plameny, škoda, výroba, KRONOSPAN OSB, technologie, Česko, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sobotní požár zastavil výrobu v Kronospanu na několik dnů. Škoda je 15 milionů korun | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.