Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zatoulaný klokan Kuki se po několika týdnech vrací domů. Odchytili ho jihlavští strážníci

Jihlavští strážníci dnes dopoledne na okraji města odchytili toulavého klokana jménem Kuki. Zvíře se pohybovalo už delší dobu v okolí města. Zásah se obešel bez zranění. Zvíře patří soukromému chovateli z Brněnska. Zatím je umístěno v útulku pro opuštěná zvířata a čeká, až si ho majitel převezme, řekl zástupce ředitele jihlavské městské policie Stanislav Maštera.

„Dostali jsme informaci, že klokan se pohybuje poblíž lyžařské sjezdovky. Doběhl až na zahradu jednoho z domů v ulici Červené Domky, kde byl obklíčen a zatčen," řekl se smíchem Maštera.

Přibližně půl metru vysoký klokan se podle něj pohyboval v okolí města několik týdnů. Na jeho odchytu spolupracovali se strážníky také pracovníci útulku a jihlavské zoo.

Podle Maštery je odchyt klokana kuriozitou. „V minulosti jsme se podíleli například na odchytu malajského medvěda, který pravidelně utíkal ze zoologické zahrady, občas chytáme exotické ptáky nebo hady, ale klokan má premiéru," dodal Maštera.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky klokan, tulák, odchycení, strážníci, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatoulaný klokan Kuki se po několika týdnech vrací domů. Odchytili ho jihlavští strážníci | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.