Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lidé v Jihlavě mohou využívat nový úsek cyklostezky. Přinesl také nová parkovací místa

Krajská Jihlava má nový, 350 metrů dlouhý úsek cyklostezky, který spojil stezku do Pístova od garáží v Telečské ulici s cyklotrasou v ulici U Koželuhů. Cyklisté a chodci se v tomto prostoru už nemusí míjet na úzké pěšině v trávě.

Novinka pro cyklisty si v jejím okolí vyžádala hned několik úprav. V začátku úseku je v délce asi 7,5 metru upravena plocha mezi garážemi s vyznačeným přejezdem pro cyklisty. Před obytným domem je asi o šest metrů prodloužený chodník, vedle chodníku vznikla tři nová kolmá parkovací stání. V celé délce nové stavby je oddělený provoz cyklistů a chodců. 

„Celková investice do stavby stezky, parkovacích míst, nezbytné administrativy a odvodů je 2,4 milionu korun bez DPH. Radnici se podařilo na akci získat dotaci SFDI ve výši 1,817 milionu korun,“ vyčíslil Radek Tulis, mluvčí jihlavské radnice.

Dále doplňuje, že Jihlava připravuje stavbu 3,5 km dlouhé stezky, která usnadní cestování do průmyslové zóny a do části města Pávov. Staveniště by se mělo předávat dodavateli v podzimních měsících tohoto roku, hotovo by mělo být do konce příštího roku.

Za posledních šestnáct let vybudovala krajská Jihlava 18 kilometrů cyklostezek a vyznačila 14 kilometrů cyklotras.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky cyklisté, kolo, cyklostezka, novinka, úsek, propojení, Jihlava, cyklista, Pístov, Státní fond dopravní infrastruktury

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé v Jihlavě mohou využívat nový úsek cyklostezky. Přinesl také nová parkovací místa | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.