Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihlavská radnice má novinku. Vydala dějiny města jako příběh dvou ježků v komiksu

S novinkou, která se týká historie krajského města, přichází jihlavská radnice. Vydala totiž novou publikaci ve formě komiksu, která dokazuje, že i historie může být dobrou zábavou. Hlavními postavami, které vystupují v komiksu, jsou ježci Kamil a Marie.

„Do příběhu jsou přirozeně zapracovány pověsti i skutečné události. S nadsázkou, humorem i lehkou fikcí nová publikace vypráví třeba o tom, kde se na území dnešní Jihlavy vůbec vzalo stříbro, které se tak zásadně podepsalo na rozmachu města, jak to bylo s jeho objevem, pamatuje na jihlavské pohromy, nechybí osobnosti jako Gustav Mahler, hokejový tým Dukla nebo festival dokumentárního filmu,“ dodává informace Radek Tulis, mluvčí jihlavské radnice.

Komiks je dílem jihlavské grafičky a výtvarnice Evy Bystrianské a volně navazuje na její úspěšný film, „papírový dokument“ O Ježkově, který vznikl před čtyřmi lety. „Lehké zábavné čtení pro mladé a mladé duchem s názvem O Ježkově – průlet historií města Jihlavy je k mání v turistickém informačním centru za 50 korun,“ láká jihlavský mluvčí Tulis.

Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky radnice, komiks, dějiny, historie, ježci, ježek, Gustav Mahler, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská radnice má novinku. Vydala dějiny města jako příběh dvou ježků v komiksu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.