Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jihlavská záchytka praskala ve švech. Rekordmanem byl muž s 3,5 promile, jenž napadal lékaře

Personál pracující na jihlavské záchytce se od pátku 7. července do pondělí 10. července opravdu nenudil. Celkem bylo v uvedených dnech na záchytku k vystřízlivění dovezeno 21 lidí, což je maximální kapacita. Ve všech případech to byli muži.

„Důvody záchytů byly různorodé. Jednalo se o vyhrožování sebevraždou, ohrožování  vlastního života a zdraví, fyzické i slovní napadání rodinných příslušníků, fyzické i slovní napadání lékařského personálu, fyzické napadání jiných občanů, řízení v opilosti, ničení majetku a krádež,“ dodává Martin Málek, mluvčí Služeb města Jihlavy, které jihlavskou záchytku provozují.

Nejvíce nadýchal osmatřicetiletý muž z Pelhřimova, kterému lékaři naměřili 3,5 promile alkoholu v krvi.  Tento muž byl velmi agresivní při ošetřováním v nemocnici.

„Dalším zachyceným byl muž z Humpolce narozený v roce 1985, který  v opilosti páchal trestnou činnost a ukradl motorku. Tomuto výtečníkovi bylo naměřeno 1,58 promile alkoholu v dechu. Policie ČR v Jemnici řešila opilce narozeného v roce 1987, který v sobotu ve 21:00 hodin rozkopával auta a následně nadýchal 1,89 promile alkoholu v dechu. Další opilci byli dovezeni z Velkého Beranova. Jeden v sobotu v 13:10 hodin odpoledne chodil po dálničním tělese a druhý v 13:30 hodin řídil pod vlivem alkoholu motorové vozidlo,“ dodává Málek (o tomto případu jsme vás informovali ZDE).

Napadání lékařů a také rodičů 

Nejméně, a to 1,25 promile alkoholu v dechu, bylo naměřeno pětatřicetiletému muži z Jemnice, jenž ohrožoval bezpečnost silničního provozu. Největší počet zachycených opilců byl z Humpolce, jednalo se dohromady o tři muže. Nejmladšími zachycenými byli muži narození v roce 1994.

„Jeden byl agresivní při ošetřování lékařem v nemocnici v Novém městě na Moravě a nebyl ani schopen dechové zkoušky na alkohol. Druhý slovně napadal své rodiče v Havlíčkově Brodě a bylo mu naměřeno 1,56 promile alkoholu v dechu.  Naopak nejstarším byl muž z Humpolce, narozený v roce 1952, který se ohrožoval na vlastním životě a zdraví, protože se válel opilý v pondělí v noci na ulici. Nebyl schopen dechové zkoušky na alkohol,“ říká mluvčí Martin Málek.

Naposledy byla zcela naplněna kapacita jihlavské záchytky v květnu 2016 a předtím ještě v březnu 2015. Od 1. ledna 2017 do pondělí 10. července bylo zachyceno 559 lidí. Z tohoto celkového počtu bylo 479 mužů a 80 žen.

Zřizovatelem protialkoholní záchytné stanice v Jihlavě je Kraj Vysočina.

Foto pixabay.com

Štítky záchytka, alkohol, promile, lékaři, vystřízlivění, lékař, Martin Málek, Humpolec, Jihlava, Jemnice, Policie České republiky, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská záchytka praskala ve švech. Rekordmanem byl muž s 3,5 promile, jenž napadal lékaře | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.