Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihlavská radnice nechá opravit kapli Nanebevstoupení Páně na ústředním hřbitově

Jihlavský ústřední hřbitov se v blízké době dočká vylepšení. Radnice nechá zrekonstruovat kapli Nanebevstoupení Páně, která se nachází v jeho areálu a jež je zapsaná jako nemovitá kulturní památka.

 „Jsem rád, že se oprava provede, přispěje k důstojnosti smutečních obřadů i k celkové kultuře prostředí ústředního hřbitova,“ vyjádřil se náměstek primátora po oblast správy městských realit Radek Popelka.

Rekonstrukce bude spočívat v celkové opravě fasády, očištění a ošetření kamenných prvků proti povětrnostním vlivům, opravě soklu, menších opravách střechy, přeložení hromosvodu a výměně elektroskříně. „Bude nutné udělat i lokální opravy vnitřních omítek a vnitřního točitého schodiště. Nově umístíme na venkovní fasádu informační tabuli,“ popsal náměstek Radek Popelka.

„Nejnižší cenu ve výběrovém řízení nabídla firma Vlastimil Zelený z Brtnice, která opravu provede za 2 293 967 korun. Termín dokončení je druhá polovina října tohoto roku. Opravy neomezí a nenaruší provoz kaple,“ doplňuje závěrem Radek Tulis, mluvčí jihlavské radnice.

Foto www.dedictvivysociny.cz

Štítky kaple, rekonstrukce, opravy, Nanebevstoupení Páně, centrální hřbitov, hřbitov, oprava, Radek Popelka, Brtnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská radnice nechá opravit kapli Nanebevstoupení Páně na ústředním hřbitově | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.