Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Obyvatelky domova pro seniory připravily program plný pohádek pro děti z mateřské školy

Ve čtvrtek 22. června se čtyři obyvatelky velkomeziříčského domova pro seniory vydaly v doprovodu pracovníků domova za dětmi z blízké mateřské školy Oslavická. Děti místní domov navštěvují poměrně pravidelně s připravenými besídkami, tanečky, básničkami či písničkami, a proto si tentokrát na oplátku připravily seniorky program pro ně.

V domově pro seniory bydlí lidé mnoha povolání, mezi nimi nechybí ani paní učitelky a paní vychovatelky. Právě ony si s dětmi zavzpomínaly na doby své profesní praxe. Každá ze čtyř obyvatelek si pro děti připravila svůj program. Děti si mohly užít různé formy pohádek. Paní Ludmila Hradová dětem vyprávěla rýmovanou pohádku O čápovi a jeho mláděti, paní Marie Zralá si připravila zpívanou pohádku O perníkové chaloupce, kterou uchovává ve své paměti už 80 let.

Další paní učitelka paní Libuše Musilová si pro děti připravila vlastnoručně namalovaný obrázek, ke kterému přidala vyprávění krásné pohádky. Poslední ze čtveřice, paní Irena Palasová, dětem přečetla pohádku O medvídcích. Děti se samozřejmě nenechaly zahanbit a ukázaly svůj um, zatančily ženám sluníčkový taneček.

„Bylo krásné dětem zase vyprávět a pozorovat je, jak naslouchají, jak se pošťuchují a jak si spolu hrají. Jsou ještě takové nezkažené. To má člověk hned lepší náladu,“ komentovala společný program paní Hradová.

Na závěr přišlo obdarovávání se. Seniorky měly pro děti drobné sladkosti a ony na oplátku dostaly od dětí kytičku a malou pozornost. Zpátky do domova se paní učitelky vracely s úsměvem na tváři.

Foto Domov pro seniory Velké Meziříčí | Zdroj Domov pro seniory Velké Meziříčí

Štítky pohádka, domov pro seniory, domov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelky domova pro seniory připravily program plný pohádek pro děti z mateřské školy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.