Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V lázních Polanka v Třebíči po sezoně opraví skokanský bazén. Začne sloužit v červnu 2018

Zchátralou a netěsnou vanu včetně přívodního a odtokového potrubí skokanského bazénu v areálu říčních lázní Polanka v Třebíči čeká po letošní sezoně zásadní rekonstrukce. Projektové náklady přesahují šest milionů korun. Město vyhlásilo výběrové řízení na dodavatele. Oprava začne v září a měla by být hotová nejpozději do května 2018. V další fázi město podle radní Marie Černé nechá opravit také skokanskou věž.

V areálu současně probíhá druhá etapa opravy památkově chráněné dřevěné budovy s převlékárnami z roku 1934, kterou navrhl architekt Bohuslav Fuchs.  Kompletně bude tato oprava za zhruba 3,8 milionu korun, na kterou přispěje ministerstvo kultury, dokončena příští rok.

Do historických převlékáren nyní návštěvníci z bezpečnostních důvodů nemohou chodit. Podle vedení města je to příliš neomezuje, protože jsou zvyklí využívat hlavně moderní převlékárny přímo u bazénu. Fuchsovu budovu chce město zachovat především pro její architektonickou hodnotu.

Říční lázně Polanka vznikly na bývalé valdštejnské louce na podklášterské straně řeky Jihlavy, pojmout mohly až 1200 lidí. Slavnostně byly otevřeny 27. května 1934. Koncem 70. let byl v tomto místě vybudován plavecký areál.  Dnes jsou zde bazény, skokanská věž, tobogán a několik hřišť. Městské koupaliště provozuje firma Yashica. Ročně ho navštíví desítky tisíc lidí.

Autoři | Foto www.visittrebic.cz

Štítky Polanka, lázně, Třebíč, bazén, oprava, Marie Černá, Bohuslav Fuchs, YASHICA, Jihlava, Polanka nad Odrou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V lázních Polanka v Třebíči po sezoně opraví skokanský bazén. Začne sloužit v červnu 2018 | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.