Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihlava má za sebou jarní osmitýdenní čištění ulic. Odtaženo bylo přes dvě stě aut

Ve čtvrtek 30. března začalo v krajské Jihlavě blokové čištění zhruba 180 kilometrů místních komunikací. Území města s příměstskými obcemi bylo rozděleno do 7 úseků. Jarní blokové čištění místních komunikací trvalo 8 týdnů.

Pracovníci Služeb města Jihlavy (SMJ) v počtu dvaceti zaměstnanců pracovali na jednotlivých úsecích. Úklid probíhal na základě schváleného plánu blokového čištění místních komunikací. Na jarní úklid bylo nasazeno 13 kusů techniky. Jednalo se o 2 velké zametací stroje, 1 chodníkový zametací stroj, 2 kropicí vozidla, 3 vozidla na odvoz shrabků, 1 vozidlo na čištění kanalizačních vpustí, 2 vozidla na odvoz uličních smetků a 2 vozidla na rozvoz přenosných dopravních značek.

Blokové čištění bylo zahájeno úsekem 7 na komunikacích Helenínská, Průmyslová a Pávovská. V pátek 31. března se pokračovalo na tomto úseku v Červeném Kříži a Antonínově Dole. Úsekem číslo jedna bylo letos Masarykovo náměstí a přilehlé ulice. Tato část města se čistila v sobotu 1. dubna a v neděli 2. dubna, protože v té době je minimální provoz na komunikacích. Předběžný úklid samostatných chodníků na sídlištích a v pěších zónách byl již zahájen v termínu před zahájením samotného blokového čištění.

„Na ruční čištění jsme přibrali třicet brigádníků, kteří zajišťovali škrábání a dočišťování chodníků i parkovišť. Splachování chodníků bylo prováděno individuálně. Zároveň SMJ při úklidu chodníků a vozovek provedly čištění tři a půl tisíce dešťových vpustí,“ dodává Martin Málek, mluvčí SMJ.

Respektování dopravního značení jarního úklidu kontrolovala Městská policie Jihlava. Nedodržování a porušování dopravního značení bylo pokutováno a také bylo využito služby k odtahu. Při letošním úklidu bylo odtaženo 218 vozidel, jejichž majitelé nerespektovali dopravní značení. Jednosměrné odtažení vozidla přišlo majitele na 2000 korun. Jarní úklid skončil ve středu 31. května. Jarní blokové čištění místních komunikací stálo 5 327 981 korun bez DPH.

Tisková zpráva | Foto Služby města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky čištění, ulice, SMJ, odtah, úklid, Jihlava, dopravní značka, chodník, Červený kříž, Martin Málek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava má za sebou jarní osmitýdenní čištění ulic. Odtaženo bylo přes dvě stě aut | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.