Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jihlavský hradební parkán ozdobily slunečnice. Pomohou lidem s roztroušenou sklerózou

Jihlavský hradební parkán byl dnes ozdoben záhonem plným slunečnic. Tato akce, na níž byli přítomni pacienti s roztroušenou sklerózou, lékaři, politici nebo třeba zástupci firem, má dobročinný podtext. Má totiž pomoci lidem s roztroušenou sklerózou.

Touto nemocí na Vysočině trpí asi pět set pacientů.

Jihlava se dnešním sázením slunečnic připojila k celorepublikové akci s názvem Rozsviťme Českou republiku. Cílem tohoto projektu je vyzvat veřejnost a firmy k tomu, aby pomáhali zlepšit péči o ty, kteří trpí roztroušenou sklerózou.

Sázení slunečnic se kromě již zmiňovaných pacientů, veřejnosti, lékařů, politiků a zástupců firem účastnili také zástupci Nadačního fondu Impuls a Unie Roska.

Ve stejný čas se slunečnice sázely také v Českých Budejovicích, Ostravě, Teplicích a v Praze.

Pacienty mohou lidé podpořit také příspěvkem na transparentní účet projektu Rozsviťme Českou republiku 8888 999 000/2010 Fio banka a.s.

Dárcovskou SMS ve tvaru DMS IMPULS 30 mohou lidé posílat na číslo 87 777. Cena DMS je 30 Kč, Nadační fond (NF) IMPULS obdrží 29 Kč.

„Peníze, které vybereme, okamžitě rozdělíme organizacím, které se o pacienty starají a pomáhají jim žít plnohodnotný život RS navzdory,“ říká Kateřina Bémová z Nadačního fondu Impuls, který je s podporou Unie Roska iniciátorem akce.

Štítky slunečnice, pomoc, roztroušená skleróza, záhon, parkán, hradby, pacient, Česko, Fio banka, Kraj Vysočina, Jihlava, Praha, Ostrava, Teplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský hradební parkán ozdobily slunečnice. Pomohou lidem s roztroušenou sklerózou | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.