Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zoo Jihlava v sobotu slaví šedesáté narozeniny. Program se bude odehrávat i na náměstí

Jihlavská zoo slaví v roce 2017 již šedesát let od svého založení. Velké oslavy narozenin pro veřejnost nazvané Párty ZOOparty vypuknou v neděli 28. května v podvečer na Masarykově náměstí v Jihlavě. Celá velkolepá akce bude probíhat ve spolupráci s herci Horáckého divadla Jihlava, kteří předvedou nejen svůj herecký um, ale i velký smysl pro humor, schopnost improvizovat a výtvarné nadání.

V 17 hodin celá ZOOpárty začne na jihlavském Masarykově náměstí promenádou zvířatomasek a předvedením zvířatovozů. K poslechu zahraje živá kapela a každý se může přidat do průvodu zvířecích masek. Kdo bude chtít, může přijít v masce zvířete, nebo si přímo na místě může nechat namalovat zvířecí obličej. Zváni jsou však i lidé bez masek, oblečeni sami za sebe.

Velkým trhákem bude parašutistický výsadek exotických zvířat přímo na náměstí kolem 17:15 hodin. O půl šesté půjde průvod zvířecích masek, zvířecích vozů, zvířat i dalších masek a návštěvníků po trase Masarykovo náměstí, Brněnská ulice, přes starý brněnský most k hlavnímu vchodu do zoo.

V 18 hodin proběhne slavnostní zahájení Párty ZOOparty u hlavního vstupu do zoo. Od 18:15 do 20:45 bude probíhat zcela netradiční zážitková hra o hodnotné ceny. Součástí hry bude například zvířecí komiks, stopování zvěře, komentované synchronizované plavání pelikánů, chytání „žirafy“ i parkouristy a průjezd zažívacím traktem anakondy. Tato disciplína bude spočívat ve skluzu na velkém tobogánu, který bude úplně výjimečně upravený do hadí podoby.

Od 20:45 bude vyrážet z africké vesnice Matongo tichý lampionový průvod po zoo, komentovaný samotnými zvířaty. Konec průvodu bude na louce u dravců naproti australské farmě. Na tomto místě proběhne i speciální světlušková light show. Poté bude pronesena slavnostní řeč a odhalen velký narozeninový dort pro zvířata, který mohou pomoci připravit návštěvníci tím, že během nedělního podvečera donesou do velké dortové formy ovoce a zeleninu. Na závěr budou vylosování výherci velké zážitkové hry.

Návštěvníci se budou moci do programu zapojit kdykoliv během nedělního podvečera. Pokladna u hlavního vchodu do zoo bude výjimečně otevřena do 20 hodin.

Vstupenky na speciální program lze zakoupit předem na pokladnách zoo, nebo na e-shopu za zvýhodněnou cenu 60,-Kč na osobu. Cena na místě v den konání je 100,-Kč na osobu.

 

Foto www.kudyznudy.cz | Zdroj Zoo Jihlava

Štítky zoo, oslava, narozeniny, zooparty, Zoologická zahrada Jihlava, maska, Horácké divadlo Jihlava, Jihlava, slavnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoo Jihlava v sobotu slaví šedesáté narozeniny. Program se bude odehrávat i na náměstí | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.