Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Také děti ze zařízení Erko uklízely v Jihlavě v rámci akce Čistá Vysočina

Akce Čistá Vysočina probíhala i v jihlavském Erku – nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež při Oblastní charitě Jihlava. „Této akce se každoročně účastníme a letos tomu nebylo jinak. Odpadky jsme sbírali na Jakubském náměstí, v ulici Joštova a na plácku u hradeb,“ uvedla Zuzana Krčálová, sociální pracovnice z Erka.

„Těmito lokalitami denně prochází veliké množství lidí, včetně uživatelů našeho zařízení.  Děti tak mohly uklidit místa, kde si pravidelně hrají,“ řekla dále Krčálová.

Sociální služba je určena pro děti a mládež, především z romské etnické menšiny, které jsou ohroženy společensky nežádoucími jevy. Její sídlo je právě v Joštově ulici.

„Celá akce se u nás vždy setkává s velkým ohlasem, hlavně u menších dětí. Sbírání odpadků je baví, často spolu soupeří, kdo toho nasbírá více. Děti se při ni zlepší v třídění odpadků a také si více uvědomí, jak je důležité udržovat naše okolí čisté. Letos se akce zúčastnilo celkem 19 uživatelů služby,“ zhodnotila celou akci Krčálová.

Tisková zpráva | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky Kraj Vysočina, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Také děti ze zařízení Erko uklízely v Jihlavě v rámci akce Čistá Vysočina | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.