Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Májka, růžová vína a Jihlavská 24 MTB. V květnu na jihlavském náměstí určitě nebude nuda

Jihlavská radnice si pro zájemce připravila na květen řadu akcí. Lidé se mohou těšit, stejně jako vloni, na stavění májky, ochutnají růžová vína, nakoupit si mohou na Májovém jarmarku a najde se i něco pro sportovce.

Květnový program na jihlavském Masarykově náměstí začne v úterý, kdy se bude stavět zmiňovaná májka. K zemi půjde v pondělí 22. května.

Den růžových vín bude pro návštěvníky nachystán na sobotu 6. května, a to od 11 hodin. Od 17 hodin bude na programu doprovodný hudební program a divadlo. V ten samý den bude probíhat zaplétání máje. Začátek je v 15 hodin a celé odpoledne se ponese v duchu folklóru.

V rámci Týdne pro rodinu bude na jihlavském Masarykově náměstí od 8. do 18. května umístěna Senová rodina.

Středa 10. května bude na Masarykově náměstí po celý den patřit akci s názvem Spolu proti melanomu.

V pátek 19. května bude na největším jihlavském náměstí možno navštívit Májový jarmark. Začne v 9 hodin. Lidé na něm zakoupí řemeslné a farmářské výrobky. Ve 14 hodin bude na programu promenádní koncert dechové hudby, ve 14:30 dostanou všechny děti možnost povozit se na ponících z jihlavské zoologické zahrady. Ukázka sportovní kynologie bude na pořadu od 16:30 a program završí koncert JCS Salavice, a to od 17 hodin.

O den později Jihlava zažije již tradiční závod Jihlavská 24 MTB, slavnostní start závodu je připraven na 11. hodinu.

Do Veselého průvodu rodin se mohou lidé zapojit v neděli 21. května, sraz je pro všechny v 16 hodin v horní části náměstí, průvod zakončí kejklířské vystoupení.

60. Festival sborového umění oživí Masarykovo náměstí v sobotu 27. května. Od 15 hodin se návštěvníci akce mohou těšit na JSPS Melodie Jihlava a také na Pěvecký sbor Slunko Třebíč.

Foto Lenka Dvořáková

Štítky růžové víno, rodina, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Májka, růžová vína a Jihlavská 24 MTB. V květnu na jihlavském náměstí určitě nebude nuda | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.