Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Také letos změří lidé své síly v závodech kočárků. Soutěžit je možné i v Jihlavě a Třebíči

V neděli 23. dubna přesně v 15 hodin odstartují po celé České republice v pořadí již šesté Strolleringové závody – závody ve sportovní chůzi s kočárkem. Letošní ročník není jen ročníkem jubilejním, ale poprvé také mezinárodním. K České republice se v roce 2017 přidá také Polsko a Slovensko.

Rodiče, ale i prarodiče a ostatní s dětmi se mohou do závodů zapojit také na Vysočině, a to na dvou místech - v Jihlavě a v Třebíči. V Jihlavě se závod bude konat v amfiteátru letního kina na Heulose. Třebíč závody uspořádá na hřišti u Obůrky.

 „Cílem akce je motivovat maminky na mateřské dovolené k pravidelnému pohybu a sportu. Chceme ukázat, že sportovat lze i s kočárkem“, vysvětluje Edita Berková, zakladatelka programu Strollering. Dále dodává, že pravidelné sportovní aktivity maminek probouzí u dětí od raného dětství přirozený vztah ke sportu. Děti se tak od svých rodičů učí, že sport patří ke každodennímu rytmu života.

Podstatou samotných závodů je chůze s kočárkem na cca 100 metrů dlouhé trati v co nejkratším čase. Na každý "rozchod" budou dohlížet rozhodčí, jejichž úkolem je kontrolovat především regulérnost stylu chůze, jelikož právě ta je předmětem závodů. Zcela záměrně je kladen důraz na chůzi, neboť sportovní chůze je základem každé lekce programu Strollering – outdoorového fitness pro maminky (a tatínky) na mateřské dovolené.

Pro soutěžící jsou připraveny vždy tři hlavní kategorie závodů: pro maminky, pro tatínky a pro celé rodiny, kdy je třeba, aby se dva členové rodiny drželi madla kočárku současně.

Letos poprvé bude soutěž zahájena dětskou jízdou na odrážedlech, kolech nebo s dětskými kočárky na soutěžní trati.  Součástí závodů bude také doprovodný program pro účastníky závodů. Děti i dospělé zabaví kreativní sportovní soutěže, skákací hrad, hair styling, malování na obličej. Maminky se zde mohou nechat nalíčit.

Každý závodník se předem musí registrovat a uhradí startovné ve výši 50 korun. Pokud bude soutěžit ve dvou a více kategoriích, pak ho start vyjde na 80 korun. Částka z výtěžku bude věnována na psychorehabilitační pobyt organizovaný SPMP Jihlava. Tato nezisková organizace podporuje lidi a děti s mentálním a zdravotním postižením na Jihlavsku.  

V minulých ročnících se závodilo na více než pětatřiceti místech České republiky, závodů se zúčastnilo více než tisíc kočárků a každé závody přispěly vysokými částkami na konta vybraných neziskových organizací. „Srdečně vás tedy zveme na letošní ročník Závodů kočárků, který bude jistě neméně úspěšný než ročníky minulé, a věříme, že si s námi opět užijete odpoledne plné zábavy, sportu a nečekaných výkonů,“ uzavírá tak pozvánku na letošní závody Pavlína Šťastná, organizátorka závodů v krajské Jihlavě.  

Registrace do závodu je možná ZDE

Foto www.zavodykocarku.cz

Štítky kočárek, Jihlava, Třebíč, Česko, sport, Polsko, Slovensko, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Také letos změří lidé své síly v závodech kočárků. Soutěžit je možné i v Jihlavě a Třebíči | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.