Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: O víkendu by měly být v provozu nejméně čtyři sjezdovky

Na Vysočině by koncem týdne měly být v provozu nejméně čtyři lyžařské sjezdovky. Kromě Šacberku u Jihlavy, kde byl vlek v provozu už minulý víkend, zahajují sezonu také na Harusově kopci a na Fajtově kopci na Žďársku a na vrchu Křemešník. Svahy pokrývá i přes půl metru převážně technického sněhu. Ve středisku Jalovec u Číchova na Třebíčsku by měl být od soboty v provozu aspoň malý vlek. Vyplývá to z údajů, které dnes ČTK dostala od správců a z internetových stránek středisek.

Sjezdovka Šacberk přivítala minulou sobotu lyžaře jako první na Vysočině. Od pondělí do úterý byl provoz přerušen kvůli výrobě dalších sněhových zásob. Vlek zase jezdí od středy. Podle provozovatele Pavla Havlíčka jsou teď podmínky pro lyžování výborné. „Tři čtvrtě metru a je to promrzlé,“ uvedl.

Sezonu dnes zahajují střediska Harusův kopec v Novém Městě na Moravě a Křemešník u Pelhřimova, od pátečních 8 hodin bude jezdit vlek i na Fajtově kopci ve Velkém Meziříčí. V Novém Městě na Moravě je navíc pro běžkaře upraveno 26 kilometrů stop. Zatím ale není jisté, co s nimi udělá hlášené oteplení. Správci výše zmíněných sjezdovek předpokládají, že jejich víkendový provoz ohrožen nebude.

Na sjezdovce ve Vysoké u Havlíčkova Brodu zatím leží umělý sníh na hromadách. „Čekáme, až přejde ta obleva, abychom to dosněžili a rozhrnuli.  Doufáme, že letos chytneme svátky,“ řekl Zdeněk Novotný z tohoto areálu.

Denní teploty se podle meteorologů mohou v nejbližších dnech dostávat až na deset stupňů nad nulu, noční mrazy by se ale měly vrátit v příštím týdnu.  Provozovatelé řady sjezdovek na Vysočině předpokládají, že jim to umožní znovu spustit sněhová děla a vyrobit chybějící sníh. Zahájení lyžařské sezony od soboty 17. prosince plánuje kupříkladu sjezdovka v Novém Jimramově na Žďársku. Sjezdovka v Lukách nad Jihlavou by mohla být zprovozněna ještě o den dříve.

Autoři | Foto www.freeride.cz

Štítky sjezdovka, Kraj Vysočina, Šacberk, kopec, okres Žďár nad Sázavou, Křemešník, Jihlava, okres Třebíč, Číchov, Nové Město na Moravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: O víkendu by měly být v provozu nejméně čtyři sjezdovky | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.