Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jihlava začne příští rok stavět školku, kde mohou děti zůstat přes noc. Bude v ní sauna s vířivkou

Jihlava začne příští rok stavět mateřskou školu Na Dolech. Jako první v tomto krajském městě a možná v celém kraji bude uzpůsobena pro internátní provoz s možností přenocování dětí, což by mělo pomoci rodičům pracujícím na směny. Tři čtvrtiny z celkových 100 míst v nové školce budou vyhrazeny pro zaměstnance jihlavského podniku Bosch Diesel, který za to bude městu na školku deset let pravidelně přispívat. Zástupci Jihlavy dnes s firmou podepsali smlouvu o spolupráci.

„Naše firma se zavazuje podporovat tuto mateřskou školu ročním příspěvkem ve výši jednoho milionu korun po dobu deseti let,“ uvedl obchodní ředitel firmy Ralph Klaus Carle. Bosch Diesel je s více než 4000 pracovníky největším průmyslovým závodem nejen v krajské Jihlavě, ale v celém kraji.  Vyrábí díly pro naftové motory aut.

V Jihlavě jde o první smlouvu tohoto typu mezi radnicí a soukromou firmou, uzavřena byla na deset let. „Poté uvidíme, jak se ta vzájemná spolupráce osvědčí,“ uvedl primátor Rudolf Chloupek (ČSSD). Město se podle něj nebrání spolupráci ani s dalšími významnými zaměstnavateli.

Nová školka by měla fungovat od září 2018. V jejím suterénu bude sauna s vířivkou, součástí objektu bude také ateliér vybavený pro manuální činnost dětí. Předpokládaná cena stavby je podle projektanta zhruba 49 milionů korun, město na ni chce získat evropskou dotaci.

Firma Bosch očekává, že provozní doba školky bude přizpůsobena jejímu směnnému provozu. Vedle péče o děti by podle obchodního ředitele měl být kladen také důraz na podporu výuky cizích jazyků a na vytváření pozitivního vztahu dětí k technice.

Na vzniku školky, která by svým provozem vyhovovala rodičům pracujícím na směny, se radnice s firmou Bosch domlouvala několik let. První záměr stavby v Rantířovské ulici, na němž původně s městem spolupracovaly dvě firmy, se ale neuskutečnil. V lokalitě Na Dolech je podle města školka potřeba tak jako tak.

Autoři | Foto www.montepe.mypage.cz

Štítky Jihlava, Robert Bosch GmbH, Rudolf Chloupek, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava začne příští rok stavět školku, kde mohou děti zůstat přes noc. Bude v ní sauna s vířivkou | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.