Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Město Jihlava plánuje upravit okolí Skalky, chybí tam chodníky

Jihlavská radnice chce zlepšit městskou lokalitu Skalka. Auta tam rachotí kvůli špatnému dláždění ulic, někde chybí chodníky. Upravit potřebují hřiště, jezírko i plochy se zelení. Příští rok by měla být jako první opravena silnice v páteřní ulici Telečská, další práce by měly navazovat. Stát budou v řádu desítek milionů korun.

„Nebude to tak, že se to celé najednou rozryje, ale půjdeme po jednotlivých etapách,“ uvedl náměstek primátora Vratislav Výborný. Obnova této části města by podle jeho odhadu mohla trvat tři čtyři roky. Navržené úpravy nyní město zveřejní na svém webu, aby se k nim mohli vyjádřit obyvatelé. Setkání s veřejností chystá na říjen.

Tato část Jihlavy obsahuje bytové domy, ale také území, kam lidé chodí na procházky a venčit psy. Protéká tudy Koželužský potok. Silnici v Telečské ulici by měl příští rok spravit kraj, nově bude mít namísto dláždění asfaltový povrch. „Tam, když jede auto, tak to je rachot. A v noci zejména,“ uvedl náměstek.

Radnice zvažuje vybudování silniční propojky ulic Telečská a Smetanova, díky níž by se řidičům zkrátila cesta do centra. Proti možnému navýšení dopravy se ale staví část obyvatel domů ve Smetanově ulici. Na Skalce by měla přibýt i cyklostezka, zlepšit by se měla sportoviště a jezírko, které je pozůstatkem někdejšího venkovního plaveckého bazénu.

V minulých letech už jihlavská radnice obnovila několik částí města. Loni byly dokončeny úpravy za 66 milionů korun v parku Malý Heulos. O rok dříve nechalo město přeměnit zanedbaný břeh řeky Jihlavy ve sportovní a relaxační centrum Český mlýn. Revitalizace byla provedena kupříkladu u částí Pávov, Pístov a u sídliště Královský vršek.

Foto www.mapio.net | Zdroj ČTK

Štítky Jihlava, Vratislav Výborný, chodník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město Jihlava plánuje upravit okolí Skalky, chybí tam chodníky | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.