Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

FOTOGALERIE: Končí školní rok 2015/2016. Děti si převzaly svá závěrečná vysvědčení

Poslední školní zazvonění dnes ráno uslyšeli všichni žáci a studenti a převzali si svá závěrečná vysvědčení. Nyní je čekají zasloužené dva měsíce letních prázdnin. Do školních lavic se opět vrátí ve čtvrtek 1. září.

Ve školním roce 2015/2016 měli díky nejrůznějším prázdninám a státním svátkům žáci a studenti dohromady 21 volných dní. 

V níže umístěné fotogalerii se můžete podívat, jak vypadalo dnešní předávání vysvědčení ve vybraných obcích na Jihlavsku. Základní škola v Kostelci dnes rozdala vysvědčení celkem 31 žákům. A hned 837 žáků si odneslo vysvědčení na jedné z největších škol v Jihlavě, ze Základní školy Seifertova.

Předávání vysvědčení společně s oceněním vybraných žáků v nejrůznějších činnostech, jakou je třeba hasičský sport nebo házená, se dnes ráno konalo i na školním dvoře v Dolní Cerekvi. Zde ve školním roce 2015/2016 studovalo celkem 111 žáků. 

Netradiční poslední den byl na základní škole v Cejli hlavně pro žáky pátých tříd, kteří dnes školu opustili, protože je zde umožněno vzdělávání žáků jen po dobu pěti let. Pěknou vzpomínku si dnes odnesly také děti, které od září nastupují do první třídy místní školy. "Naši páťáci mají od dneška své dlaždice na chodníku slávy. Naši budoucí prvňáci dneska dostali trika, která můžou již o prázdninách hrdě nosit," vysvětluje Marta Kozdas, ředitelka školy v Cejli na Jihlavsku. Marta Kozdas ještě dodává, co se dnes u nich ve škole dělo po předání vysvědčení: "Na závěr dopoledního programu jsme si všichni ze školky i ze školy napsali a nakreslili svá přání, navázali na balonky a pustili." Základní škola v Cejli ve školním roce 2015/2016 vzdělávala 15 dětí. 

 

Autoři | Foto Jihlavská Drbna

Štítky vysvědčení, školní rok, základní škola, okres Jihlava, Kostelec, Jihlava, Dolní Cerekev

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Končí školní rok 2015/2016. Děti si převzaly svá závěrečná vysvědčení | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.