Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na mistrovství světa horských kol můžeme vlastním pohybem pomoci handicapovaným sportovcům

Zraky sportovní veřejnosti budou od čtvrtka do neděle upřeny na mistrovství světa horských kol, které se koná v Novém Městě na Moravě. V těchto dnech ale nepůjde jenom o závodění; každý, kdo přijede do Vysočina Arény, může pomoci 11 handicapovaným lidem, se kterými se život nemazlil, ale kteří mají i přesto sílu žít znovu aktivně.

Těmto jedenácti Nezastavitelným lze pomoci vlastně úplně jednoduše. Birell motivuje k aktivnímu trávení volného času, a proto připravil pro návštěvníky soutěž na cyklistických trenažérech. Stačí ušlapat ve stanoveném čase co největší vzdálenost. Za každých 100 metrů pak Birell přispěje 0,5 Kč pro Nezastavitelné na pořízení vybavení jako je třeba handbike nebo monoski.

Trenažéry budou k dispozici po celou dobu programu mistrovství světa v Birell zóně v areálu Vysočina Arény. Pomoci tak můžete např. i Pavlu Janegovi, kterého při jízdě na kole srazil při předjíždění neopatrný řidič a náraz mu doslova amputoval levou nohu v lýtku. Rád by získal sledge běžky, které mu umožní vrátit se zpátky na zasněžené vrcholky.

Do Nového Města dorazí i patron Nezastavitelných, slavný paralympionik Jiří Ježek, se kterým se lidé mohou setkat v pátek ve 14:00 u nafukovací brány Nezastavitelných v areálu Vysočina Arény.

Foto Crest Communications | Zdroj Crest Communications

Štítky mistrovství světa, Kraj Vysočina, Nové Město na Moravě, horské kolo, Birell, Jiří Ježek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na mistrovství světa horských kol můžeme vlastním pohybem pomoci handicapovaným sportovcům | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.