Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Na jihlavském Masarykově náměstí už stojí vánoční strom. Rozzáří se 1. prosince

, aktualizováno 19. listopadu 2019, 13:52

Vánoce jsou zase o něco blíž. Důkazem toho je vánoční stromeček, který ode dneška stojí na jihlavském Masarykově náměstí. Ten letošní do krajského města putoval od soukromníka z Těmic u Kamenice.

 „Strom vybírá odbor životního prostředí jihlavského magistrátu a většinou se vybere takový, který má povolení ke kácení a splňuje minimální estetické požadavky – je pevný, rovnoměrný a velký na to, aby se dal dobře odříznout a dopravit,“ uvedla vedoucí odboru životního prostředí jihlavského magistrátu Katarína Ruschková.

Letošní jihlavský stromeček je vysoký necelých 15 metrů a soukromník ho městu daroval, protože mu kořeny ničily základy domu. Pro strom dnes jeli pracovníci Správy městských lesů časně ráno, přibližně kolem sedmé hodiny, jeho skácení proběhlo bez komplikací. Cesta z Těmic u Kamenice trvala téměř hodinu, proběhla však také bez problému.

Dnešní usazení stromu si vyžádalo zásah motorové pily, protože se strom kvůli velikým vypouklinám do otvoru na horním Masarykově náměstí na poprvé nevešel. 

„Vánoční strom z Těmic u Kamenice bude zdobit Masarykovo náměstí při adventní akci Jihlava k Vánocům. Bude ozdoben novým osvětlením, které má být ve tvaru vloček. Celková cena za nové osvětlení stromu, doplněné o nová světla na jarmareční stánky, vyjde na 200 tisíc korun,“ doplnila závěrem Aneta Hrdličková, mluvčí jihlavské radnice.

Stromeček bude společně s výzdobou v ulicích města slavnostně rozsvícený na první adventní neděli, tedy 1. prosince. Ve stejný den se lidem ve své premiéře otevře i venkovní kluziště kolem Mariánského sloupu.

Kluziště se na Masarykově náměstí otevře na první adventní neděli. Bruslit se bude do Hromnic

Tato zpráva určitě potěší malé i velké. O letošních Vánocích se bude v Jihlavě kolem Mariánského sloupu bruslit. V těchto dnech finišuje stavba kruhového kluziště. To se zájemcům poprvé otevře na první adventní neděli.

Ohodnoť článek

Foto Dalibor Mašek, Lenka Dvořáková + Magistrát města Jihlavy

Štítky stromeček, Vánoce, Masarykovo náměstí, advent, vánoční stromek, Kamenice, strom

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Na jihlavském Masarykově náměstí už stojí vánoční strom. Rozzáří se 1. prosince | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.