Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ministr Krčál oznámil svou rezignaci. Nechci zatěžovat vládu ani svou rodinu, řekl novinářům

, aktualizováno 17. července 2018, 15:28

Ministr práce a sociálních věcí Petr Krčál (ČSSD), který na Vysočině zastával funkci krajského radního, dnes odpoledne rezignoval na svou pozici. Důvodem byly pochybnosti v jeho bakalářské práce. Server Seznam Zprávy.cz v pondělí informoval, že v práci je mnoho stránek stejného textu, který dříve napsal jiný autor. Kvůli obdobnému problému skončila minulý týden ministryně spravedlnosti Taťána Malá (ANO). Na pozici Krčála navrhuje předseda sociální demokracie Jan Hamáček Janu Maláčovou.

Bakalářskou práci na téma Mládež a volný čas Petr Krčál, rodák z Velkého Meziříčí, obhajoval v květnu 2007 na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Specializovaný program v práci nalezl podobnosti ve 14 procentech textu, napsal Seznam. Odhalené pasáže se týkaly zejména neocitovaných odstavců z odborných knih, které tak autor v práci nepřímo vydával za svoje vlastní formulace. Podobných, téměř shodných či zcela shodných pasáží je v Krčálově bakalářské práci ve skutečnosti mnohonásobně více, uvedl server.

„Na práci jsem strávil mnoho času, ale uznávám, že v obsahu mohlo dojít k pochybení. Za standardní politické situace bych pochybení nepovažoval za zásadní. Nechci být ale zátěží, jak pro vládu, tak pro sociální demokracii. Nechci, aby situace zatěžovala moji rodinu a moje zdraví. Prodělal jsem těžké onkologické onemocnění. Ze všech těchto důvodů jsem předsedovi nabídl rezignaci a později podám i demisi člena vlády,“ řekl dnes Krčál.

Na jeho pozici předseda sociální demokracie Jan Hamáček navrhl Janu Maláčovou, ředitelku odboru rodinné politiky a politiky stárnutí. „Chtěl bych poděkovat za jeho nelehké rozhodnutí a práci. Rozhodnutí respektuji a přijímám. Do funkce navrhnu paní Janu Maláčovou,“ uzavřel Jan Hamáček. 

Autoři | Foto Facebook: Petr Krčál

Štítky rezignace, Petr Krčál, bakalářská práce, ČSSD, vláda, Jan Hamáček, Taťána Malá, ANO 2011, Kraj Vysočina, Jana Maláčová, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Seznam.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ministr Krčál oznámil svou rezignaci. Nechci zatěžovat vládu ani svou rodinu, řekl novinářům | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.