Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Jihlavu navštívil Andrej Babiš. Byl rozčarován z úrovně Horáckého zimního stadionu

Ministr financí Andrej Babiš navštívil Jihlavu. Návštěvu zahájil pracovní schůzkou s vedením města, zástupci Kraje Vysočina a Vysoké školy polytechnické Jihlava. Kromě problematiky financování obcí se významná část debaty vedla k problematice vodárenské infrastruktury. Na závěr schůzky se podepsal do pamětní knihy města a mimo jiné dostal jihlavské tričko se sloganem „Ježkovy oči, EET“.

Následovalo setkání s podnikateli a zástupci několika organizací, tématem byla především elektronická evidence tržeb. Ministr Babiš si také seznámil s technickým stavem Horáckého zimního stadionu a problematikou financování jeho rekonstrukce.

Neskrýval rozčarování z úrovně stadionu, pozastavil se zejména nad podmínkami v šatnách nejmenších hráčů. Stav sportoviště, které je sídlem legendárního hokejového klubu Dukla Jihlava, označil ministr financí Andrej Babiš po dnešní prohlídce za ostudu. Podle něj by měl na investici v řádu stovek milionů korun přispět městu třetinou kraj a stejným dílem i stát. Babiš ale státní dotaci radnici neslíbil s odůvodněním, že to už je otázka pro novou vládu.  Jihlava by si podle něj mohla peníze také půjčit. 

Mělo by se stavět na zelené louce

Debaty o potřebě investic do zchátralého stadionu se v Jihlavě vedou řadu let. Horácký zimní stadion byl otevřen v roce 1956, zastřešení získal v 60.  letech. Radnice teď zvažuje několik variant řešení, od opravy přes stavbu multifunkční haly na stejném místě po vybudování stadionu na kraji města.  Vedení města si naposled dalo za cíl vybrat konečnou variantu zjara, víc hlasů bylo zatím pro ponechání stadionu v centru. „Momentálně se zpracovávají studie, kde se dělají finanční analýzy všech možností, které jsou,“ řekl náměstek primátora za ANO Radek Popelka.

„Já na první poslech říkám, že by se to mělo postavit na zelené louce,“ řekl Babiš. Podotkl, že v centru Jihlavy je problém s parkováním, hokejový klub by se navíc kvůli rekonstrukci musel přestěhovat do jiného města.

Stavbu nového stadionu za městem dnes označil za nejlepší řešení také jednatel HC Dukla Bedřich Ščerban. Starý stadion by potom podle něj mohl sloužit pro trénink hokejistů a mládež. Ščerban uvedl, že za osm let, kdy stojí v čele klubu, se na stadionu opravovaly jen nenutnější věci. „Lidi jsou čím dál víc nespokojení, chodí jich čím dál tím míň,“ řekl.

Zdroj Magistrát města Jihlavy, ČTK

Štítky HC Dukla Jihlava, Andrej Babiš, zimní stadion, radnice, EET, Kraj Vysočina, Bedřich Ščerban, Radek Popelka, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Jihlavu navštívil Andrej Babiš. Byl rozčarován z úrovně Horáckého zimního stadionu | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.