Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V čele víkendové návštěvnosti kin zůstal americký Joker

Největší návštěvnost v českých kinech o víkendu zaznamenal stejně jako o týden dřív americký thriller Joker. Film o zrození odvěkého rivala komiksového hrdiny Batmana vidělo od čtvrtku do neděle 78 tisíc diváků a jeho tržby činily 13,4 milionu korun. Na druhém místě skončila novinka v podobě amerického akčního filmu Blíženec a třetí nejnavštěvovanější byl britský rodinný film Ovečka Shaun ve filmu: Farmageddon. Vyplývá to z informací na webu Unie filmových distributorů.

Na thriller Blíženec, ve kterém hlavní roli elitního nájemního zabijáka ztvárnil Will Smith, přišlo do kina od čtvrteční premiéry 13 600 lidí. Snímek tak na vstupenkách vydělal 2,3 milionu korun. Ovečku Shaun o víkendu vidělo 11 600 diváků a její tržby činily 1,7 milionu korun.

Čtvrtou a pátou pozici obsadily české filmy. Na snímek Národní třída, který podle stejnojmenné knihy Jaroslava Rudiše natočil režisér Štěpán Altrichter, zamířilo o víkendu do kin na 9000 diváků. Komedie Román pro pokročilé v hlavní roli s Markem Vašutem si připsala za víkend 7500 návštěvníků.

V první dvacítce se z české kinematografie ještě umístila na šestém místě komedie z prostředí plážového volejbalu Přes prsty, na osmém místě komedie Ireny Pavláskové Pražské orgie a na 13. pozici drama režiséra Václava Marhoula Nabarvené ptáče.

Ve čtvrtek do kin vstoupí další tři české filmy. Prvním z nich bude studentský psychologický film V zajetí sítě režiséra Matěje Krátkého, pak První akční hrdina s Jiřím Mádlem v hlavní roli a třetím bude film Staříci. Natočili ho Martin Dušek a Ondřej Provazník na základě skutečné události někdejšího politického vězně, kdy se dva starší muži rozhodnou vzít spravedlnost do svých rukou. Vedle toho se na plátnech českých kin objeví pokračování americké pohádky Zloba, tentokrát s podtitulem Královna všeho zlého, kde hlavní roli opět ztvárnila Angelina Jolieová.

Autoři | Foto Niko Tavernise / Warner Bros

Štítky ČR, film, distribuce, kino, Joker, česká kinematografie, hlavní role, Batman, režisér, Will Smith, Jaroslav Rudiš, Štěpán Altrichter, Angelina Jolie, Marek Vašut

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V čele víkendové návštěvnosti kin zůstal americký Joker | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.