Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Premiéra divadelního představení nebo legendy české bigbítu?

V tomto týdnu bude kulturní týden opět velmi pestrý. Za zmínku stojí koncert bigbítových legend Blue Effect nebo třeba premiéra hry Butch Cassidy a Sundance Kid v podání souboru De Facto Mimo. Ale třeba vás z našich kulturních tipů zaujme úplně něco jiného.

Úterý 16. února

Jihlava

FURT NA CESTĚ - z Austrálie přes Bangkok do Jihlavy - DIOD Jihlava - 20:00
Cestopisná přednáška o dalších trampotách cestování Trabanty. Stovky fotek a příběhů, které člověk někdy ani nechtěl zažít, ale o to větší má radost, že to všechno přežil.

Queen – Hungarian Rhapsody Live In Budapest ´86 - 20:00
Digitálně upravený dokument rockové legendy Queen od jejich dechberoucí show Live Aid po dobu jednoho roku až do chvíle legendárního budapešťského koncertu.

Havlíčkův Brod 

Listování: Kafe a cigárko - Kavárna U Notáře - 19:00
Scénické čtení z oceněné knihy Marie Doležalové, následuje prodej podepsaných knih. Účinkují Bára Jánová a Gustav Hašek.

Třebíč

Radůza s kapelou - Národní dům Třebíč - 19:00
Radůza vystoupí s kapelou a v repertoáru budou pís­ně již notoricky známé, jako např. Jednou to pomine nebo Ať není mi líto. Pře­devším však zazní skladby z posledního alba Marathon.

Středa 17. února

Třebíč

Pavlína Filipovská a Karel Štědrý - Národní dům Třebíč - 18:00
Dva umělci, kteří stáli u zrodu divadla Semafor, si budou povídati s diváky, odpovídat na jejich otázky a zazpívají jim písničky, které je provázely po léta umělecké činnosti.

Jihlava

Hotel mězi dvěma světy - Horácké divadlo Jihlava - 19:00
Vtipná a brilantně napsaná hra, která nás nutí k zamyšlení, jaké životy vlastně prožíváme, jaké máme vztahy ke svým blízkým i sami k sobě.

Čtvrtek 18. února

Jihlava

Splašené nůžky - Horácké divadlo Jihlava - 19:00
Interaktivní detektivní crazy komedie. Jedna z nejdobrodružnějších her světového divadelnictví, která počítá s hereckou improvizací a zároveň spoluúčastí diváků. Budete v napětí, ale zároveň se budete skvěle bavit!

Pátek 19. února

Jihlava

Zvonokosy - Horácké divadlo Jihlava - 19:00
Humoristický satirický román Gabriela Chevaliera. Z poklidného maloměsta se rázem stává politické kolbiště ve chvíli, když starosta chce u kostela postavit veřejný záchodek...

Epydemye - Divadlo Na Kopečku - 19:00
Koncert kapely z Českých Budějovic.

Butch Cassidy a Sundance Kid - DIOD - 19:30
Divadelní soubor De Facto Mimo připravil premiéru pyžamového westernu pro ženy s dvěma legendárními urostlými pistolníky, jejichž touhu po svobodě nezastaví ani mříže a koňské dávky opiátů.

Lopsided Warm Up - Soul Music Club Jihlava - 21:00
Lopsided crew přijíždí se svou zimní klubovou drumandbass warm up párty. Hudební produkci doplní Pixie, X. Morph, Panzer, Pacosh a Nedro.

Sobota 20. února

Jihlava

Pohádky na schodech - Horácké divadlo Jihlava - 16:00
Ve foyer divadla bude probíhat četba pohádek děem a jejich rodičům či prarodičům, aby četbou pohádek společně strávili rodinné odpoledne.

Hotel mezi dvěma světy - Horácké divadlo Jihlava - 19:00
Vtipná a brilantně napsaná hra, která nás nutí k zamyšlení, jaké životy vlastně prožíváme, jaké máme vztahy ke svým blízkým i sami k sobě.

Butch Cassidy a Sundance Kid - DIOD - 19:30
Divadelní soubor De Facto Mimo připravil premiéru pyžamového westernu pro ženy s dvěma legendárními urostlými pistolníky, jejichž touhu po svobodě nezastaví ani mříže a koňské dávky opiátů.

Pio Squad za pultem - Soul Music Club Jihlava - 22:00
Lze očekávat rozjetou party v podání J-Kida, Eurodela a Strejdy Filího. Večírek plný hudby a neskutečných kreací na parketu.

Třebíč

Stromboli - Fórum Třebíč - 20:00
Znovu oživlá legenda z osmdesátých let vydala nové, už platinové CD Fiat Lux. Posluchači uslyší nejen osvědčené skladby, ale i nejlepší skladby z posledního CD. 

Nové Město na Moravě

Blue Effect a 5P Luboše Pospíšila - Kulturní dům - 19:00
Velká jména českého bigbítu na jednom pódiu v Novém Městě na Moravě.

Stonařov

7. divadelní maškarní ples - Kulturní dům - 20:00
Divadelní soubor ze Stonařova zve na tradiční ples v maskách. Těšte se na soutěže a kvalitní hudbu v podání kapely Tandem.

Neděle 21. února

Jihlava

Dezertér v Volšan - Dům kultury a odborů - 19:00
Kabaretní fraška o nebožtíkovi, který utekl ze hřbitova. V hlavní roli exceluje Oldřich Navrátil.

Pondělí 22. února

Jihlava

Večer s klavírem - Radniční restaurace - 19:00
V Radniční restauraci se obnoví krásná tradice večerů s řivou hudnou. Zaposlouchejte se do skladeb, které Vám bude hrát Přemek Hrubý z kapely Bee Band.

Foto www.sonocentrum.cz

Štítky Jihlava, hudební skupina, Butch Cassidy a Sundance Kid, premiéra, Třebíč, Horácké divadlo Jihlava, kulturní dům, divadelní soubor, Blue Effect, divadelní představení, Queen, koncert

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Premiéra divadelního představení nebo legendy české bigbítu? | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.