Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO A FOTO: Masopustní veselí zavítalo do Jihlavy, maskám dal svolení samotný primátor

Třetí ročník jihlavského masopustu se dneska odehrával v centru krajského města. Již od 15 hodin, kdy oficiální program masopustu začal, se bylo čím bavit. Tradiční a nejvíce očekávaná část dne - průvod masek začal o půl páté.

Poté, co moderátor v krátkosti Petr Palovčík zahájil jihlavský masopust, ovládlo scénu divadlo Kufr z Brna, které pro přítomné děti připravilo bohatý a zábavný program. Následně hrábla do strun kapela Tram Tram a zaujala zejména svými lidovými písněmi. 

Připravené pódium poté ovládl herecký ansámbl Horáckého divadla. Herci sehráli krátkou divadelní hru s tematikou masopustu podle motivů spisovatele raného novověku Mikuláše Dačického. Ve stejném duchu proběhlo i předání vlády nad městem maskám v podání primátora Rudolfa Choupka.

Vyvrcholením jihlavského masopustního odpoledne byl průvod masek centrem města. Z Masarykova náměstí se procházelo ulicemi Matky Boží, Věžní, Benešovou, Palackého a Komenského, to vše za zvuků orchestru Tutti při ZUŠ Jihlava.

K tradicím masopustu patří zbavení se symbolu smrti, tentokráte formou chůdového divadla Kufr, které ztvárnilo Balady o Nevěstě a Smrti. Povedené odpoledne bylo zakončeno dalšími skladbami kapely Tram Tram.  

Foto Dalibor Mašek

Štítky masopust, maska, Jihlava, divadlo, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO A FOTO: Masopustní veselí zavítalo do Jihlavy, maskám dal svolení samotný primátor | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.