Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Otevírá se Maják, festivalové centrum na Masarykově náměstí

Jednadvacátý ročník jihlavského filmového festivalu se kvapem blíží. Již na dvanáct dní budou moci diváci spatřit první snímek, kterých bude celkem 342. Toto a další zajímavé informace přednesl včera ředitel Marek Hovorka v nově postaveném Majáku, centrálním objektu pro festivalové hosty.

„Jsme rádi, že i letos můžeme zájemcům o festival i náhodným procházejícím nabídnout podrobné informace o blížícím se festivalu přímo na Masarykově náměstí,“ pochvaluje si ředitel festivalu Marek Hovorka. „Lze zde zařídit akreditaci, zjistit nejčerstvější novinky nebo si jen prohlédnout festivalové plakáty,“ láká do oblíbeného Majáku. Toto centrum bude otevřeno od pondělí do neděle od 10 do 18 hodin.

Jihlavu tradičně oživí i další objekty festivalové architektury. Ta nepřímo reaguje na letošní vizuální téma množství prolínajících se obrazů. „Typické dvourozměrné vrstvy tranformujeme do trojrozměrných instalací, jimiž prochází městský život. Základním stavebním materiálem je papír a dřevo,“ upřesňuje stylizaci Vít Šrámek ze studia H3T architekti, které stojí za architektonickou podobou jihlavského festivalu.

Již tradiční Mezinárodní festival dokumentárních filmů proběhne od 24. do 29. října 2017. Promítat se bude na celkem osmi místech v Jihlavě a Třešti. Největší kultruní akce v Jihlavě nabídne divákům 342 dokumentárních filmů, z nichž více než 100 bude uvedeno ve světové, mezinárodní nebo evropské premiéře.

 

 

 

MFDF Zahájení v Majáku

Středa, 11. října 2017, 22:39

MFDF Zahájení v Majáku
MFDF Zahájení v Majáku

Foto Dalibor Mašek | Zdroj Mezinárodní festival dokumentárních filmů

Štítky festival, Marek Hovorka, Jihlava, filmový festival, maják

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Otevírá se Maják, festivalové centrum na Masarykově náměstí | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.