Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hrad v Ledči nad Sázavou obsadí o víkendu filmaři. Budou točit pohádku Čertí brko

Že Vysočina a její památky jsou oblíbeným místem filmařů, dokazuje rozhodnutí režiséra Marka Najbrta točit pohádku Čertí brko v Ledči nad Sázavou. Na hrad se filmaři přesunou v sobotu 19. srpna, aby tady natočili také velké komparzní scény. Do příprav natáčení se zapojila také Vysočina Film Office.

„Je skvělé, že Vysočina filmaře láká. Výsledkem je ekonomický, ale také kulturní přínos a pozitivních dopadů je opravdu celá řada. Za nás vítáme mimo jiné to, že pohádky, filmy nebo další audiovizuální snímky pomáhají utvářet image destinace a turisté pak často vyhledávají filmová místa a jdou takzvaně po stopách svých oblíbených filmů," připomněl Tomáš Čihák, ředitel příspěvkové organizace Vysočina Tourism, pod kterou Vysočina Film Office spadá.¨

„Poskytovali jsme konzultace týkající se regionu i infrastruktury a dávali jsme tipy na lokace vhodné pro natáčení konkrétních scén," doplnila Klára Čechová z Vysočina Tourism, která má Vysočina Film Office na starosti.

Od soboty 19. do úterý 22. srpna filmaři hrad kompletně obsadí a v té době si turisti památku v Ledči neprohlédnou. Další dny, až do 24. srpna bude pohyb v prostorách hradu omezený.

V hlavních rolích se v Čertím brku představí Judit Bárdos a Jan Cina, do čertovské role se po více než třiceti letech od vzniku legendárního filmu S čerty nejsou žerty vrací Ondřej Vetchý, aby ztvárnil Lucifera. Příběh nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní, kteří tu žijí běžným životem řemeslníků nebo sedláků možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné Čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat.

Jak se zápletka vyřeší a co všechno na hlavní hrdiny čeká, se dozvíte příští rok o Vánocích - Čertí brko bude hlavní vánoční pohádkou.

Už v minulosti filmaře Vysočina okouzlila. Vždyť kdo by neznal legendární Postřižiny točené v Dalešicích na Třebíčsku v areálu místního pivovaru. Navíc se na Vysočině natočilo hned několik známých pohádek. Na zámku v Telči panoval dobrý král Miroslav v pohádce Pyšná princezna, v Telči se narodila Růženka z pohádky Jak se budí princezny, hrad v Ledči nad Sázavou se stal útočištěm filmového štábu jedné z nejúspěšnějších pohádek poslední doby Anděl Páně 2, na hradu Lipnice nad Sázavou se točila pohádka Čert ví proč a naposledy filmový štáb s herci zavítal do Šlakhamru v Hamrech nad Sázavou, kde se točili Špunti na vodě.

Tisková zpráva | Zdroj Vysočina tourism

Štítky pohádka, natáčení, hrad, Ledeč, Čertí Brko, Cina, Vetchý, Kraj Vysočina, filmař, Ledeč nad Sázavou, Marek Najbrt, film, Judit Bárdos, Ondřej Vetchý, Jan Cina, Telč, Lucifer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hrad v Ledči nad Sázavou obsadí o víkendu filmaři. Budou točit pohádku Čertí brko | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.