Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Klíč k památkám lidé získají už i na Hradě Kámen. Jeho každá šestá návštěva je zdarma

Od konce minulého týdne je Hrad Kámen připojen do projektu Klíč k památkám. „Kraj Vysočina, jako vlastník objektu, jednoznačně vítá všechny možnosti, jak zlepšit komfort pro návštěvníky a ulehčit jim přístup k informacím, navíc s možností zasoutěžit si o pěkné ceny,“ uvedla náměstkyně pro oblast kultury, památkové péče, cestovního ruchu a mezinárodních vztahů Jana Fischerová s tím, že od zapojení do věrnostního programu se očekává zvýšení návštěvnosti tohoto krajského hradu.

V současnosti je do programu pro věrné návštěvníky zapojeno na sto třicet hradů, zámků, klášterů a dalších zajímavých míst, a to bez ohledu na jejich vlastnictví, které může být například státní, krajské i soukromé.  Záměrem projektu Ministerstva kultury, Národního památkového ústavu, Asociace majitelů hradů a zámků a dalších partnerů je poskytnout návštěvníkům všechny užitečné a obsáhlé informace o památkách včetně fotogalerie a popisu daného místa i s uvedením dostupných prohlídkových okruhů, dále o zde konaných akcích, zajímavostech a tipech na výlety. A nechybí ani informace o možnosti bezbariérového přístupu.

Nespornou ekonomickou výhodou je nárok na šestý vstup zdarma, a to při získání pěti klíčů v průběhu po sobě jdoucích dvanácti měsíců. A v případě štěstí při účasti v slosovací soutěži je možné vyhrát věcné i zážitkové ceny.

Klíč k památkám lze sbírat dvěma způsoby. Formou papírového pasu, který na požádání obdržíte na pokladně ve všech do projektu zapojených objektech, a následně po jeho aktivaci při zakoupení vstupenky do něho získáte razítko. Nebo formou moderní aplikace, kterou si uživatelé chytrých telefonů mohou stáhnout do svého mobilního telefonu, a tak budou mít mobilní pas s unikátním QR kódem na svých cestách stále při sobě. Po uživatelské stránce je aplikace velmi přehledná a snadno se v ní orientuje. Její výhodou je i možnost sledování stavu svého věrnostního konta.

 „Program Klíč k památkám oslovuje všechny milovníky hradů a zámků, kteří rádi cestují napříč Českou republikou. A díky jeho jazykovým mutacím je užitečný i pro zahraniční turisty. A proto budeme rádi, pokud se v příští sezóně do něho zapojí i hrad Roštejn, který by v té době měl mít otevřenou novou část expozice,“ doplnila náměstkyně Jana Fischerová.

Bližší informace k věrnostnímu programu najdete přímo na webových stránkách

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky Hrad Kámen, památky, klíč, projekt, hrad, Jana Fischerová, Kraj Vysočina, zámek, Ministerstvo kultury České republiky, Národní památkový ústav, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klíč k památkám lidé získají už i na Hradě Kámen. Jeho každá šestá návštěva je zdarma | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.