Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hrad Kámen o příštím víkendu otevře své zahrady. Lidé zažijí komentované prohlídky

Čtvrtým rokem se zapojí Hrad Kámen k tradiční celoevropské akci známé pod názvem Víkend otevřených zahrad. „Ve dnech 10. a 11. června vždy od 11 a 14 hodin proběhnou komentované prohlídky více než hektarového parku, který je zapsán do seznamu nemovitých kulturních památek. Představen bude nejenom současný stav, ale též jeho historická podoba,“ uvedla náměstkyně pro oblast kultury, památkové péče, cestovního ruchu a mezinárodních vztahů Jana Fischerová.

Na druhý červnový víkend jsou pro návštěvníky připraveny i další doprovodné aktivity v podobě vědomostního kvízu, malířské dílny a květinové výzdoby instalované v hradních interiérech. Navíc se v neděli uskuteční zábavně naučná akce Přeskoč, přelez, recykluj. Na nafukovací dráze o úctyhodných rozměrech téměř 12 krát 3 metry si budou moci účastníci zazávodit, přičemž jim bude změřen čas potřebný na její zdolání.

ČTĚTE TAKÉ: Hrad Kámen zahájil turistickou sezonu s novou výstavní síní i pokladnou 

Na vystavených panelech bude představen proces recyklace, do které se lidé budou moci aktivně zapojit, pokud s sebou přinesou a na místě odevzdají vysloužilý spotřebič. Odměnou pro ně bude drobný dárek a v případě odevzdání pěti baterií krabička Ecocheese.

Brány parku, který se pyšní širokým spektrem rostlin včetně vzrostlých památných stromů nebo okrasným jezírkem, budou po oba dva dny otevřeny dle běžné otevírací doby, a to od 10 do 17 hodin. Bohatý program, který slibuje nevšední zážitky, může být důvodem, proč vyrazit na Hrad Kámen právě o příštím víkendu. Návštěvníky, kteří se zúčastnili prohlídky hradu v předchozích letech a absolvují ji i letos, zajisté potěší nová výstava kočárků, kolébek a souvisejících doplňků a 35 let starý motocykl Jawa s nevšedním příběhem prvního Čecha, který na motorce objel Zemi. A k vidění jsou i další unikáty.

Tisková zpráva | Foto www.do-muzea.cz | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky hrad, Kámen, zahrady, prohlídky, zahrada, Jana Fischerová, Jawa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hrad Kámen o příštím víkendu otevře své zahrady. Lidé zažijí komentované prohlídky | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.