Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nízkoprahové zařízení ZASTÁVka Telč zve zájemce na divadelní představení Budovatelé říše

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež ZASTÁVka Telč při Oblastní charitě Jihlava zve veřejnost na divadelní představení hry Borise Viana "Budovatelé Říše.“ To se uskuteční v sobotu 4. března od 19 hodin na adrese Slavíčkova 387, Telč. Vstupné je dobrovolné.

Pracovník Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež (NZDM) ZASTÁVka Telč Jiří Rezek je zároveň režisérem divadelního souboru Žlučové mýdlo. Nabídl proto představení pracovnímu týmu nízkoprahového zařízení.

„Chceme otevřít zařízení pro veřejnost nejenom ukázkami služby, ale i širším kulturně společenským zaměřením. Divadlo hrají herci spadající věkem do cílové skupiny nízkoprahového zařízení pro děti a mládež," řekl Jiří Rezek. „Inscenace má tematicky a zvolenými jevištními prostředky blízko k mladým a alternativně smýšlejícím divákům. Zároveň část souboru připravila na pátek 3. března preventivní program pro klienty," doplnil dále Rezek.

Představení Budovatelé říše

Divadelní hra francouzského prozaika, dramatika, básníka, šansoniéra a hudebníka předkládá tragikomickou  apokalypsu jedné běžné rodiny reprezentující lidstvo v celé jeho do sebe zahleděné nepatrnosti. Nikam nevedoucí únik je utápěn v banálních rozhovorech, z nichž úsměv na rtech trne. Příběh je prostoupen neustálým zapomínáním a vědomím života ze dne na den, který člověk přijímá jako svůj osud. Svědomí je nahrazeno fackovacím panákem, ale ani jeho úděl není nekonečný. Vian dokáže pobavit nadhledem, ironií a bezbřehou obrazotvorností. Divadelní soubor Žlučové mýdlo interpretuje tento text jako naději, že i před branami pekla se lze obrátit o 180 stupňů.

Tisková zpráva | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky Telč, divadelní představení, Boris Vian, Jiří Rezek, Jihlava, divadelní soubor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Florián

To zní zajímavě a lákavě (i když je to pro mě trochu daleko). Oceňuji netradiční nápad k seznámení společnosti se sociální službou.
Martin Florián http://www.mousou.cz

Středa, 22. února 2017, 19:50Odpovědět

Nízkoprahové zařízení ZASTÁVka Telč zve zájemce na divadelní představení Budovatelé říše | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.