Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Měříně se opět na Štědrý den narodí Ježíšek. Živý betlém lidé uvidí již po třinácté

Ani tento rok nebude v Měříně na Žďársku chybět v prostranství u kostela Měřínský živý betlém. Několik tisíc diváků opět na Štědrý den zhlédne hraný biblický příběh o narození Ježíše Krista. Hrát se bude ve dvou časech, a to od 10:00 a od půl deváté večer. Tento rok již po třinácté.

Amatérské herce, kterých bude kolem sedmdesáti, doplní živá zvířata a živá hudba. O tu se postará místní muzikant a skladatel Petr Kožený se svou partou. Napsal písně přímo pro Josefa, Marii, archanděla Gabriela, krále Baltazara či Herodova vojáka.

Návštěvníci se nemusí bát chladného počasí, organizátoři si i tento rok připraví vánoční svařené víno, horký čaj a cukroví. V loňském roce se vypilo 250 litrů svařeného vína a 200 litrů čaje.

Organizační tým, který stojí za živým betlémem, se snaží každý rok přijít s něčím novým, ale základní dějová linie se nemění.  Tento rok je známo zatím jen to, že se herecká jeviště ještě více rozrostou, lidé se mohou těšit na nové prvky, kulisy i rekvizity. Ve svých hlavních rolích se předvedou i noví herci.

Téměř čtvrt milionu korun 

Náklady na oblíbenou akci se podle Terezy Motyčkové z pořádajícího spolku Rybníkáři a přátelé
se zájmem diváků zvyšují, v loňském roce se vyšplhaly přibližně na 250 tisíc korun. Spolek, který v Měříně připravuje i maškarní průvody, sportovní turnaje a další společenské akce, je uhradí z dobrovolného vstupného, z příspěvků sponzorů a dotací městyse.

Organizátoři návštěvníkům živého betléma radí nezkoušet parkovat přímo u místa konání, tam autům nebude umožněn vjezd. Dopravu na místě budou řídit hasiči.

Měřínský živý betlém se bude konat tuto sobotu od 10 a od 20:30. Vstupné je dobrovolné.

ČTĚTE TAKÉ: V Měříně se před zraky tří tisícovek lidí již po dvanácté narodil Ježíšek 

Foto Lenka Dvořáková

Štítky Měřín, živý betlém, Štědrý den, Ježíš Kristus, Ježíšek, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Měříně se opět na Štědrý den narodí Ježíšek. Živý betlém lidé uvidí již po třinácté | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.