Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vánoční prázdniny v Telči letos opět zahájí Nezmaři. Přijede také Žalman a Jarret

Českobudějovická skupina Nezmaři letos stejně jako předchozích letech zahájí v úterý 27. prosince festival Vánoční prázdniny v Telči. V následujících dnech lidé v zámecké konírně uslyší skupiny Žalman a spol. a Jarret. Součástí festivalu s více než dvacetiletou historií budou výlety po okolí Telče a hokejové utkání. Novinářům to dnes řekl organizátor přehlídky Milan Kolář.

Pořadatelé si údajně nevedou přesnou statistiku, ale festival se prý pořádá minimálně od roku 1994. „Nezmaři mají zahajovací termín už doživotně ‚předplacený‘,“ řekl Kolář. Na druhém festivalovém koncertu návštěvníci uslyší mandolinistu Radima Zenkla působícího v USA. Spolu s ním vystoupí písničkářka Dagmar Voňková. „Je to pozoruhodné spojení dvou muzikantů víc známých a uznávaných ve světě než u nás,“ poznamenal Kolář. Se skupinou Jarret vystoupí 30. prosince také Trio Martiny Trchové.

Zatímco většina festivalů se snaží lákat diváky na novinky, hlavní předností zimní přehlídky v Telči je podle Koláře skutečnost, že se mění jen minimálně. Víc než festival jsou podle něj telčské Vánoční prázdniny milým a přátelským setkáváním muzikantů, pořadatelů a návštěvníků. Hudební Vánoční prázdniny navazují na známý letní vícežánrový festival Prázdniny v Telči, který se na zámeckém nádvoří koná od roku 1982. Program festivalu a další zajímavosti najdou zájemci v prosinci na webu.

Neodmyslitelnou součástí posledního dne v roce je pro obyvatele Telče už řadu let hokejové utkání mezi mužstvy organizátorů festivalu Prázdniny v Telči a herců divadla Sklep. Letos zatím jeho konání podle Koláře není jisté. „Poté, co starý zimní stadion dosloužil, nám Sklepáci řekli, že do nového zimáku nikdy nevkročí, chtějí hrát na rybníku. Pokud zamrzne, bude se proto hrát buď na Ulickém rybníku v Telči nebo v Řásné. Já ale věřím, že přijedou, i když mrznout nebude,“ dodal Kolář.

Autoři | Foto www.nezmari.cz

Štítky Telč, festival, Pavel Lohonka, Milan Kolář, Nezmaři, Dagmar Andrtová-Voňková, konírna, Martina Trchová, USA, hokej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční prázdniny v Telči letos opět zahájí Nezmaři. Přijede také Žalman a Jarret | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.