Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Robbie Williams se po dvou letech vrací do Česka. Vystoupí v srpnu příštího roku

Jeden z nejúspěšnějších světových popových interpretů Robbie Williams vystoupí 19. srpna příštího roku na letišti v pražských Letňanech. Zpěvák to oznámil na tiskové konferenci v Londýně, kde informoval o koncertních termínech svého evropského turné. Na něm se pod širým nebem představí s hostující skupinou Erasure. ČTK o tom za pořádající agenturu Live Nation informoval Petr Novák.

Série 29 vystoupení v 18 zemích odstartuje 2. června 2017 na Etihad Stadium v Manchesteru. Williams slávu sbíral už na začátku 90. let jako člen chlapecké kapely Take That. Tehdy však spíš než hudebními výkony budil pozornost žerty a alkoholovými a dalšími eskapádami. Nyní je ale uznávaným muzikantem a showmanem. Jeho desky se i přes krizi gramofonového průmyslu dobře prodávají a turné bývají vyprodaná.

Populární zpěvák dnes vystoupí na akci v londýnském klubu Troxy, kde oslaví předání prestižní ceny BRITs Icon Award. Toto ocenění je nejvyšší poctou, kterou udělují BRITAwards, a v minulosti ji obdrželi pouze Elton John a David Bowie. Je udělována pouze umělcům, které jejich skládání, nahrávání a koncertování zařadilo na hudební vrchol s trvalým dopadem na britskou kulturu.

V České republice Williams naposledy vystoupil před dvěma lety. Ve vyprodané pražské O2 areně předvedl zcela odlišný repertoár - představil šest písní z nového jazzově laděného alba Swings Both Ways a množství předělávek slavných evergreenů z dílny Franka Sinatry nebo Duke Ellingtona. V závěru zazněl jeho velký sólový hit Angels. Pestrému show aplaudovalo podle pořadatelů 16.000 diváků.

Robbie Williams získal více cen Brit Awards než kterýkoliv jiný umělec (celkem 17) a šest z jeho alb se objevuje v první stovce nejprodávanějších desek v historii Velké Británie. Navíc se zapsal i do Guinnessovy knihy rekordů, kdy se v roce 2006 během jediného dne prodalo více než 1,6 milionu lístků na jeho koncertní turné. Celebritou se stal už na začátku 90. let jako člen chlapecké kapely Take That. 

Autoři | Foto Facebook Robbie Williams

Štítky Robbie Williams, Česko, turné, Petr Novák, Erasure, Live Nation Entertainment, Londýn, Letňany, Take That, David Bowie, Elton John, Frank Sinatra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Robbie Williams se po dvou letech vrací do Česka. Vystoupí v srpnu příštího roku | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.